Το σκάνδαλο Κοσκωτά

Μια ολόπλευρη κριτική και τα νέα προβλήματα
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
1992
ISBN:
9789608520462
Σελίδες:
71
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το σκάνδαλο Κοσκωτά
Τιμή εκδότη:€13,00
Η τιμή μας: €11,70
Το σκάνδαλο Κοσκωτά
"Η Αριστερά κέρδισε ή έχασε; Σε μια κρίσιμη καμπή του πολιτικού μας βίου η Αριστερά πήρε την απόφαση της συνεργασίας με τη Ν.Δ., τόσο στην κυβέρνηση της χώρας (συγκυβέρνηση Τζαννετάκη) όσο και στη διαδικασία της κάθαρσης. Τι προέβλεψε η Αριστερά όταν έπαιρνε την απόφαση για τη συνεργασία της με τη Δεξιά εναντίον του ΠΑΣΟΚ; Προέβλεψε ότι αυτή η συνεργασία άνοιγε στη Δεξιά το δρόμο της προς την εξουσία; Προέβλεψε ακόμη ότι η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου θα 'τανε ουσιαστικά διαδικασία χυδαιοποίησης και ίσως και ματαίωσης της κάθαρσης; Είναι φανερό ότι η απόφαση της Αριστεράς να συνεργαστεί με τη Δεξιά εναντίον του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά σχέση με τη διαλεκτική σκέψη και τα αντιστοιχούντα σ' αυτήν συναισθήματα".
(απόσπασμα από το βιβλίο)


"Το σκάνδαλο Κοσκωτά-Μια ολόπλευρη κριτική και τα νέα προβλήματα" είναι η κατάθεση των σκέψεων του βετεράνου κομμουνιστή Κώστα Σκλάβου γύρω από την πολιτική συνεργασία Αριστεράς και Δεξιάς, τον Ιούνιο του 1989, προκειμένου να επιτύχουν την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.
Ο Κ. Σκλάβος καταδεικνύει πώς το σκάνδαλο Κοσκωτά έφτασε από θέμα υπαγόμενο στην τακτική Δικαιοσύνη να γίνει η πρόφαση για τη συνεργασία δύο ιστορικά αντίπαλων παρατάξεων, που οδήγησε στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής της χώρας και στην αδυναμία υλοποίησης της περίφημης "κάθαρσης". Ο συγγραφέας κάνει ξεχωριστή αναφορά στα λάθη της Αριστεράς, ενώ προβάλλει τη στάση που θα έπρεπε να τηρήσει ένα γνήσιο μαρξιστικό κόμμα απέναντι στο "φαινόμενο ΠΑΣΟΚ".
Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1992, στο μέσο της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Κ. Σκλάβος αποκαλύπτει τον καταστροφικό χαρακτήρα της δήθεν φιλελεύθερης οικονομικής πολίτικής που ακολούθησε η Ν.Δ., υπογραμμίζει την υποθαλπόμενη από τον Ιμπεριαλισμό τουρκική απειλή, τονίζει το ρόλο της Ορθοδοξίας και τη σημασία της παλινόρθωσης των ορθόδοξων εκκλησιών στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.
Στο πρώτο παράρτημα του βιβλίου, ο Κ. Σκλάβος δίνει τη δική του απάντηση στη θεωρία του "Τέλους της Ιστορίας", όπως διατυπώθηκε από τον Φρ. Φουκουγιάμα.
Στο δεύτερο παράρτημα, που τιτλοφορείται "Το κύκνειο άσμα της Οκτωβριανής Επανάστασης", ο Κ. Σκλάβος θέτει τις βάσεις για την ιστορική αποτίμηση της αποτυχίας της Επανάστασης.
"Το σκάνδαλο Κοσκωτά-Μια ολόπλευρη κριτική και τα νέα προβλήματα" γράφτηκε από έναν άνθρωπο που ήταν παρών στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος (Κομμουνιστικού), το οποίο μετασχηματίστηκε αργότερα σε ΚΚΕ. Ο Κ. Σκλάβος, γεννημένος το 1901, υπήρξε μάρτυρας κοσμοϊστορικών γεγονότων. Η άποψή του έχει και μόνο για το λόγο αυτό τεράστια βαρύτητα και κύρος.
Τίτλος βιβλίου:Το σκάνδαλο Κοσκωτά
Υπότιτλος βιβλίου:Μια ολόπλευρη κριτική και τα νέα προβλήματα
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Σκλάβος, Κώστας (Συγγραφέας)
ISBN:9789608520462
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 1992
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες