Έξι περιπλανήσεις στο δάσος της αφήγησης

Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
1996
ISBN:
9789603440611
Σελίδες:
191
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έξι περιπλανήσεις στο δάσος της αφήγησης
Εκτός κυκλοφορίας
Έξι περιπλανήσεις στο δάσος της αφήγησης
Για να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες αυτού του κόσμου πρέπει καταρχήν να διαβάζουμε και να κατανοούμε τα κείμενα. Κι ο Έκο στο βιβλίο αυτό μας μαθαίνει πώς να κάνουμε την αρχή , "ενάντια στο λήθαργο της σκέψης", που δημιουργεί κοινωνίες και ανθρώπους τέρατα.
Ο Ουμπέρτο Έκο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μπολώνια της Ιταλίας, είναι γνωστός στην Ελλάδα και σ' ολόκληρο τον κόσμο από τα μυθιστορήματά του και το επιστημονικό του έργο, στον τομέα της σημειωτικής.
Στο βιβλίο αυτό χρησιμοποιεί τα "δάση" σαν μεταφορά για το αφηγηματικό κείμενο. Κάθε αναγνώστης, μαθαίνει να βρίσκει το δικό του μονοπάτι προκειμένου να νιώσει την "ευχαρίστηση της περιπλάνησης" μέσα στο γραπτό κείμενο. Με καθοδηγητή και σύντροφο τον Έκο ποιος δεν θα δεχόταν την πρόσκληση σ' αυτή την περιπλάνηση; Όταν μάλιστα ο τρόπος γραφής είναι προσιτός για τον καθένα και τα παραδείγματα βγαλμένα όχι μόνο από τη λογοτεχνία (Φλωμπέρ, Πόε, Μαντσόνι, Δουμάς, Νερβάλ) αλλά και από αστυνομικές ιστορίες , κινηματογραφικά έργα, όπως το "Καζαμπλάνκα" και δημοσιογραφικά-πολιτικά κείμενα, τότε το ενδιαφέρον του αναγνώστη για το βιβλίο είναι δεδομένο.
Τίτλος βιβλίου:Έξι περιπλανήσεις στο δάσος της αφήγησης
Τίτλος πρωτότυπου:Six Walks in the Fictional Woods
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Eco, Umberto, 1932-2016 (Συγγραφέας)
Παπακωνσταντίνου, Αναστασία (Μεταφραστής)
ISBN:9789603440611
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 1996
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες