Το ξεδιάλεγμα

Εκδότης:
Ωκεανίδα
Έτος:
2000
ISBN:
9789604101290
Σελίδες:
333
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ξεδιάλεγμα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το ξεδιάλεγμα
Παρακολουθώντας τις μάχες στον ανταρτοπόλεμο του Κουρδιστάν, ο Μαρκ, νεαρός πολεμικός φωτορεπόρτερ, τραυματίζεται και περνάει μερικές εφιαλτικές μέρες σ' ένα πρωτόγονο και ασφυκτικά γεμάτο νοσοκομείο. Γυρίζει στη Νέα Υόρκη, αλλά ενώ το τραύμα του δεν είναι βαρύ, η κατάστασή του επιδεινώνεται ολοένα - σωματικά και ψυχικά.
Η Ισπανίδα σύντροφός του Ελένα, απελπισμένη, δέχεται τη βοήθεια του παππού της, πρακτικού ψυχίατρου την εποχή του εμφυλίου πολέμου στην Ισπανία. Ταξιδεύουν κι οι τρεις εκεί και στη ρομαντική και στοιχειωμένη από τις μνήμες του εμφυλίου κοιλάδα, όπου βρίσκεται το παλιό αρχοντικό του Χοακίν, ο Μαρκ βρίσκει κατάλληλο λιμάνι για γιατρειά. Τα μυστικά των δυο αντρών βγαίνουν στο φως κι ο Μαρκ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, τη χαρά της ζωής και της αγάπης.

Το "Ξεδιάλεγμα", βιβλίο με ιδιαίτερο βάθος και ομορφιά, λαμπρή προσπάθεια ανάλυσης των συνεπειών του πολέμου στην ψυχή του ανθρώπου, στο ζήτημα αυτό, κατά τη γνώμη ορισμένων κριτικών, θυμίζει Χεμινγουαίη και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν σύγχρονος "Αποχαιρετισμός στα όπλα".
Τίτλος βιβλίου:Το ξεδιάλεγμα
Τίτλος πρωτότυπου:Triage
Εκδότης:Ωκεανίδα
Συντελεστές βιβλίου:Anderson, Scott (Συγγραφέας)
Ευθυμίου, Μάρα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604101290
Σειρά εκδότη:Ασημένια Σειρά
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2000
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες