Ο δυναμιτιστής

Δεύτερος κύκλος από τις νέες Χίλιες και μια Νύχτες
Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
1995
ISBN:
9789603251446
Σελίδες:
402
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο δυναμιτιστής
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο δυναμιτιστής
"Ο δυναμιτιστής", όπου συναντάμε τον πανέξυπνο Φλόριζελ, πρίγκιπα εκ καταγωγής, καπνοπώλη για λόγους επιβίωσης, ντετέκτιβ ενίοτε και δύο φορές τσιγγάνο... Σαν άλλος Χαρούν-αλ-Ρασίντ, χρησιμοποιεί επικερδώς τις νύχτες του εξερευνώντας τις σκοτεινές γωνιές της μεγάλης πόλης -που δεν είναι η Βαγδάτη αλλά το Λονδίνο- και επιχειρώντας κάποιες αποδημίες που δεν είναι λιγότερο εξωτικές. Από το βάθος του καπνιστηρίου του, όπου, μέσα σε σύννεφα καπνού, δέχεται τις εμπιστευτικές εξομολογήσεις των πονεμένων ψυχών, αφουγκράζεται τον ψίθυρο του εγκλήματος, της ανεκπλήρωτης επιθυμίας, της διαψευσμένης ελπίδας, και παραβιάζει την κλειδαριά της βαριάς κασέλας, όπου επιμένουμε να κρύβουμε τα δύστυχα μυστικά μας. Και κυνηγάμε μαζί του, σε σοκάκια παραδομένα στην ομίχλη, αυτόν τον "Δυναμιτιστή" που ονειρεύεται ν' ανατινάξει τον κόσμο και τους στενοκέφαλους κατοίκους του, και τρέμουμε και γελάμε -αφού η ανθρώπινη παντομίμα ταλαντεύεται πάντα ανάμεσα στην τραγωδία και στην κωμωδία-, ενώ, με το νήμα των περιπετειών που μας εξιστορούνται, με μια μέθοδο που θυμίζει τις ρώσικες κούκλες καθώς η μια ιστορία ξεπηδάει μέσα απ' την άλλη, η μαύρη πόλη πλέκει τις μαγγανείες της και υφαίνει το παραμύθι της νέας μας εποχής.
Δημοσιευμένος το 1885, ο τελευταίος αυτός τόμος του "Νέες χίλιες και μία νύχτες" -μιας από τις πιο φημισμένες συλλογές θαυμαστών διηγήσεων της αγγλικής λογοτεχνίας- πρωτοπαρουσιάζεται στη χώρα μας, μετά τη "Λέσχη της αυτοκτονίας" (Άγρα, 1985). Η έκδοση συνοδεύεται από δύο κείμενα του Marcel Schwob, το περίφημο δοκίμιο του Henry James για τον Stevenson, ένα κείμενο αναμνήσεων της Fanny Van de Grift Stevenson για τις συνθήκες συγγραφής του βιβλίου καθώς και εργοβιογραφία.

"Όπως δηλώνει ο τίτλος τους, "Οι νέες χίλιες και μία νύχτες" μας προσφέρουν το θαυμαστό στην πιο άδολη και πιο τερπνή μορφή του".

Henry James
Τίτλος βιβλίου:Ο δυναμιτιστής
Υπότιτλος βιβλίου:Δεύτερος κύκλος από τις νέες Χίλιες και μια Νύχτες
Τίτλος πρωτότυπου:The Dynamiter: New Arabian Nights
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Stevenson Robert Louis (Συγγραφέας)
Ισμυρίδου, Παλμύρα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603251446
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 1995
Σημείωση:Πρόλογος: Marcel Schwob, Fanny Osbourne Van De Grift Stevenson. Επίμετρο: Michel Le Bris, Marcel Schwob, Henry James & εργοβιογραφία Robert Louis Stevenson.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες