Ναργκίς

Εκδότης:
Οδός Πανός
Έτος:
1992
ISBN:
9789607165305
Σελίδες:
124
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ναργκίς
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
στο καλάθι
Ναργκίς
Αν ρωτήσει κανείς κάποιο παλαίμαχο ινδό κινηματογραφιστή τι έχει να θυμηθεί από τη Ναργκίς, θα του απαντήσει: "Όσοι θυμούνται την κόρη της παλαιάς ηθοποιού Τζανταμπάϊ και του Μοχάν Μπαμπού όταν ήταν ακόμη μικρό κοριτσάκι, την θυμούνται σαν ένα άβουλο, δειλό και αδέξιο παιδί".

Αυτή ήταν κάποτε η Ναργκίς, που το πραγματικό της όνομα ήταν Ρασσίντα που θα πει "μυαλωμένη" και που γεννήθηκε στην Κακλούτα την 1η Ιουνίου του 1929.

Η Ναργκίς πρωτοαντίκρυσε την κινηματογραφική κάμερα και στάθηκε κάτω από προβολείς και δέχτηκε το πρώτο της μακιγιάζ σε ηλικία μόλις πέντε ετών, όταν στα 1935 έπαιξε ένα παιδικό ρόλο στο φιλμ Talash-Ehuq.

Η Τζανταμπάϊ όμως, η μητέρα της, δεν αρεσκόταν να βλέπει την κόρη της ηθοποιό μια και ήξερε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε ένα τέτοιο επάγγελμα, οπότε προτίμησε να τη στείλει στο σχολείο. Όμως η μικρή Ρασσίντα ήταν γεννημένη μέσα από την τέχνη για την τέχνη και το ταλέντο κυκλοφορούσε όπως το οξυγόνο μέσα στο αίμα της. Οπότε πρόσεχε μεν τα μαθήματά της, αλλά όποτε υπήρχε θεατρική παράσταση στο σχολείο, πρώτη δήλωνε συμμετοχή. Και βέβαια, πάντοτε ήταν η πρωταγωνίστρια, εφ' όσον το καλλιτεχνικό αστέρι της ήδη είχε ανατείλει και έλαμπε πάνω στο πρόσωπό της που εξέπεμπε μια εσωτερική ακτινοβολία.
Τίτλος βιβλίου:Ναργκίς
Εκδότης:Οδός Πανός
Συντελεστές βιβλίου:Τασούλας, Μανουήλ (Συγγραφέας)
ISBN:9789607165305
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 1992
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες