Το άλλο μισό

Δεκαέξι ιστορίες ελεγχόμενου πάθους σαν παραμύθια
Εκδότης:
Νεφέλη
Έτος:
2000
ISBN:
9789602115558
Σελίδες:
140
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το άλλο μισό
Τιμή εκδότη:€12,80
Η τιμή μας: €11,52
στο καλάθι
Το άλλο μισό
Δεκαέξι διηγήματα που ο ίδιος ο συγγραφέας στην προμετωπίδα του βιβλίου τα ονομάζει "ιστορίες ελεγχόμενου πάθους σαν παραμύθια". Κι αυτό το "σαν παραμύθια" είναι που δίνει το στίγμα του βιβλίου. Τόσο σαν μορφή γραφής όσο και σαν αντίληψη της πραγματικότητας.
Παραμύθι ίσον ουτοπία. Και το "άλλο μισό" είναι ακριβώς, η κατά τον συγγραφέα, ουτοπία της ολοκλήρωσης. Το άλλο μισό του ονείρου που ποτέ δεν πραγματοποιείται. Οι ήρωες του Νίκου Χουλιαρά είναι οι άνθρωποι που αφήνει πίσω του ο χρόνος. Οι άνθρωποι που δεν έχουν χώρο μέσα στην πραγματικότητα για να δικαιώσουν την ύπαρξή τους. Έτσι δίχως χώρο, δίχως βιωμένο χρόνο, αδυνατούν να πράξουν. Αδυνατούν δηλαδή να αποκτήσουν γνώση του κόσμου μέσα από την πράξη.
Ποίηση της απελπισίας και του σπαραγμού, αυτό το βιβλίο του Νίκου Χουλιαρά. Μιας απελπισίας όμως χωρίς αντίκρισμα, χωρίς οργή.

Περιλαμβάνει τα διηγήματα: "Αυτό", "Το άλλο μισό", "Η άδεια", "Ο μοιραίος άντρας", "Σαν σε βουβή ταινία", "Το μαστοράκι, η κυρά και το στοιχειό", "Δυό εικόνες απ' τα Τίρανα", "Η νύχτα με τα ορεινά χωριά", "Πίσω, στο σκοτάδι", "Η τρύπα", "Η ώρα που είναι για όλους ίδια", "Η γάτα", "Ο Παύλος Κοντοσάκος στο λουτρό", "Το τρανζιστοράκι", "Ο τρίτος ουρανός και το μοναχικό του άστρο που έκαιγε", "Ο μονόλογος του Δαμιανού Φιλολία".
Τίτλος βιβλίου:Το άλλο μισό
Υπότιτλος βιβλίου:Δεκαέξι ιστορίες ελεγχόμενου πάθους σαν παραμύθια
Εκδότης:Νεφέλη
Συντελεστές βιβλίου:Χουλιαράς, Νίκος, 1940-2015 (Συγγραφέας)
ISBN:9789602115558
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2000
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες