Θερμόμετρο

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
1999
ISBN:
9789602211847
Σελίδες:
182
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θερμόμετρο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Θερμόμετρο
Η νεαρή νοσοκόμα δεν ήξερε τι θα συναντήσει στο ερημικό νησί του Καπετάνιου, όπου δέχτηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της. "Ασθενής" δεν είναι τελικά ο ίδιος ο φιλήδονος γέρος, αλλά η μικρή προστατευόμενή του, που ζει έγκλειστη με τη θέλησή της σε μια παράξενη έπαυλη χωρίς καθρέφτες.
Για ποιο λόγο; αναρωτιέται η νοσοκόμα. Και γιατί της απαγορεύεται να μιλήσει γι' αυτό επί ποινή θανάτου; Σαν θηλυκός Ερμής, θα επιστρατεύσει όλη την τέχνη του αγγελιαφόρου θεού για να εξιχνιάσει το μυστήριο, να κερδίσει την καρδιά της κοπέλας και να της μεταφέρει σιωπηλά το απίστευτο μήνυμα.
Μόνο που η αντίδραση δεν θα είναι αυτή που περιμένει. Γιατί τα πράγματα δεν έχουν ποτέ μόνο μία όψη.
Τυφλός έρωτας, εξαπάτηση, καταναγκασμός, συνενοχή, διπλό παιχνίδι γύρω από την ομορφιά και τη φρίκη - η Αμελί Νοτόμπ παίζει με μπρίο σ' όλη τη γκάμα των μοιραίων παθών, βυθίζοντας τον αδυσώπητο κόσμο της σε μια ατμόσφαιρα γοτθικής παρωδίας και μαύρου ρομαντισμού. Όπλα της, η ευρηματική πλοκή, το φαρμακερό χιούμορ, η τέχνη της αναμέτρησης και του καυστικού διαλόγου: μ' άλλα λόγια, ένα συναρπαστικό προσωπικό στυλ, στο οποίο κοινό και κριτικοί αναγνώρισαν μια συγγραφέα πέρα από τα κοινά μέτρα.
Τίτλος βιβλίου:Θερμόμετρο
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Mercure
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Nothomb, Amélie (Συγγραφέας)
Διονυσοπούλου, Σοφία (Μεταφραστής)
ISBN:9789602211847
Σειρά εκδότη:Σειρήνες: Σύγχρονη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 1999
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες