Γράμματα σ' ένα νέο ποιητή
Δέκα γράμματα που ο Ράινερ-Μαρία Ρίλκε είχε στείλει από το 1903 ώς το 1908 σ έναν άγνωστό του νέο, τον Franz Xaver Kappus, μαθητή της Στρατιωτικής Σχολής κι αργότερα ανθυπολοχαγό του αυτοκρατορικού στρατού της Αυστροουγγαρίας, ο οποίος σύντομα αποσύρθηκε από τον στρατό και αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία.
Μουστάκης, Βασίλειος Π.
Ο Βασίλειος Μουστάκης, μετά το Πανεπιστήμιο, φοίτησε στη Σχολή Ιεροκηρύκων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κι εργάστηκε ως συνεργάτης (συγγραφέας ή δημοσιογράφος) σε διάφορα περιοδικά (λογοτεχνικά και θρησκευτικά) και εφημερίδες. Το όνομα του συνδέθηκε, κυρίως, με δύο μεγάλα πνευματικά έργα: την έκδοση της ανεπανάληπτης «Κιβωτού», που συνδιηύθυνε με τον κορυφαίο αγιογράφο και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου, και την δωδεκάτομη «Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλοπαίδεια», όπου υπήρξε όχι μονάχα ο Διευθυντής Συντάξεως, αλλά και ο στυλοβάτης και εγγυητής της συνεχείας και της συνεπείας του όλου έργου, με συνεργάτες απ' όλες τις ορθόδοξες χώρες - και στο χώρο της θεολογίας μα και στο γενικώτερο χώρο των πνευματικών Επιστημών και των Τεχνών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάλογες προσπάθειες (στη δεκαετία του Τριάντα και στη δεκαετία του Πενήντα του περασμένου αιώνος) είχαν σταματήσει μόλις είχαν αρχίσει. Κι εδώ, αν δεν υπήρχε η πέννα, η σοφία, η μετριοπάθεια και η θεολογική παιδεία του Βασιλείου Μουστάκη, πιθανώτατα θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα.
Ο Βασίλειος Μουστάκης, πέρ' από Κατηχητής και Ιεροκήρυκας, πρόσφερε πολλά και στην εκκλησιαστική δημοσιογραφία, και, κυρίως, στη συγγραφή αλλά και μετάφραση θεολογικών και λογοτεχνικών έργων.