Και αν βγαίναμε από το καβούκι μας;

Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
2009
ISBN:
9789600222883
Σελίδες:
268
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Και αν βγαίναμε από το καβούκι μας;
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
στο καλάθι
Και αν βγαίναμε από το καβούκι μας;
Το βιβλίο περιέχει εξήντα σύντομα άρθρα σε μια ευρεία γκάμμα θεμάτων. Ξεκινά με την αβέβαιη προσαρμογή της Ελλάδας σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, μιας κοινωνίας συντηρητικής, όπου οι πιο πολλοί προσποιούνται τους προοδευτικούς, με τεράστια ελλείμματα, οικονομικά και άλλα, και ένα πολιτικό σύστημα που έχει πλέον φτάσει στα όριά του: σημάδια μιας κρίσης που βαθαίνει.

Συνεχίζει με τις πολιτικές επιλογές μιας Ευρώπης που ακόμη δεν ξέρει τι είναι και τι θέλει να γίνει άμα μεγαλώσει. Μια Ευρώπη που, αν δεν καταφέρει να εξαγάγει τη δική της εμπειρία συλλογικής διακυβέρνησης, κινδυνεύει να βρεθεί η ίδια γρήγορα στο περιθώριο της ιστορίας.

Ζούμε το τέλος μιας εποχής με όρους πολιτικούς, οικονομικούς και ιδεολογικούς. Οι αγορές τελικά δεν αυτορρυθμίζονται, η αλήθεια δεν είναι μονοσήμαντη και σίγουρα δεν αρκεί η μόνη υπερδύναμη για να της δώσει τη δική της αυθεντική ερμηνεία, αλλά και να την επιβάλει. Ποιος όμως μπορεί να προβλέψει τη νέα εποχή σε έναν κόσμο πιο σύνθετο, με πολλές εστίες αστάθειας και ασαφείς κανόνες;
Τίτλος βιβλίου:Και αν βγαίναμε από το καβούκι μας;
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Τσούκαλης Λουκάς (Συγγραφέας)
ISBN:9789600222883
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες