Ναυπακτία

Από το Αντίρριο… ως τα Βαρδούσια
Εκδότης:
Ρουσόπουλος Ι. Β.
Έτος:
2009
ISBN:
9789608948402
Σελίδες:
170
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ναυπακτία
Τιμή εκδότη:€35,50
Η τιμή μας: €31,95
Ναυπακτία
Το υλικό του βιβλίου παράχθηκε μετά από τετραετή εργασία στην περιοχή. Είναι μια μεγάλη και μεθοδική περιήγηση στο γεωγραφικό χώρο της Ναυπακτίας και Κάτω Δωρίδας. Ο αναγνώστης περιηγείται ερχόμενος σε επαφή με τη γεωγραφία, τη φυσιογραφία και το τοπίο, την οικολογία και την άγρια ζωή. Αρκετή πληροφορία στα παραπάνω πεδία έχει αποτυπωθεί εδώ πρωτογενώς κατόπιν εργασίας πεδίου, αφού τα βιβλιογραφικά δεδομένα (π.χ. για ορνιθοπανίδα, ομάδες χλωρίδας όπως οι ορχιδέες κλπ.) ήταν ανεπαρκή ή ανύπαρκτα. Στον ίδιο χώρο όπου ερμηνεύεται η φύση, ο αναγνώστης συναντά τους ανθρώπους, την ιστορία και τα μνημεία τους, τον ιδιαίτερο πολιτισμό της υπαίθρου.
Ένας από τους αρχικούς στόχους μου ήταν και η ανάδειξη της προαιώνιας και αμφίδρομης σχέσης τοπίου-ανθρώπου, ο οποίος - θέλω να πιστεύω - έχει επιτευχθεί. Το θέμα αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ορεινά Κράβαρα, όπως αντίστοιχα και στα πολύνησα του Αιγαίου.
Ένας ακόμα στόχος ήταν μέσα από την κυριαρχία της εικόνας και τον οπτικό εντυπωσιασμό που χαρακτηρίζουν γενικά τα λευκώματα, ο αναγνώστης να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει κείμενο με περιεκτική και ουσιαστική πληροφορία.
Επίσης, με απασχόλησε ιδιαίτερα η τεχνική αρτιότητα, πράγμα που θέλω και μελλοντικά να χαρακτηρίζει τις δουλειές μου.

Γιάννης Ρουσόπουλος
Τίτλος βιβλίου:Ναυπακτία
Υπότιτλος βιβλίου:Από το Αντίρριο… ως τα Βαρδούσια
Εκδότης:Ρουσόπουλος Ι. Β.
Συντελεστές βιβλίου:Ρουσόπουλος, Γιάννης (Συγγραφέας)
Ρουσόπουλος, Γιάννης (Φωτογράφος)
ISBN:9789608948402
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2009
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες