Slumdog Millionaire

Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος;
Εκδότης:
Μίνωας
Έτος:
2009
ISBN:
9789606999383
Σελίδες:
368
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Slumdog Millionaire
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Slumdog Millionaire
Ήρωας του βιβλίου είναι ο Τζαμάλ, ένας έφηβος από τις φτωχογειτονιές της Βομβάης ο οποίος συμμετέχει στο τηλεπαιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;". Απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και φτάνει στην τελευταία, όταν η εκπομπή τελειώνει, για να συνεχιστεί την επομένη. Ο Τζαμάλ ωστόσο συλλαμβάνεται με την υποψία της απάτης: πώς μπορεί ένα αμόρφωτο φτωχόπαιδο να ξέρει τόσα; Απελπισμένος να αποδείξει την αθωότητά του, διηγείται στον ανακριτή την ιστορία της ζωής του· κάθε κεφάλαιό της αποκαλύπτει πώς γνώριζε τις απαντήσεις.

Το βιβλίο "Slumdog Millionaire" του Ινδού Vikas Swarup (προηγούμενος τίτλος: "Q & A") κυκλοφορεί στη χώρα μας παράλληλα με την πρώτη προβολή της ταινίας του Ντάνι Μπόιλ.

Η ταινία -στην οποία έχουν γίνει ορισμένες βασικές αλλαγές, σε σχέση με το βιβλίο, ως προς τα δευτερεύοντα πρόσωπα της δράσης αλλά και ως προς τις ίδιες τις ερωτήσεις και απαντήσεις- κέρδισε οκτώ Όσκαρ, στις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μουσικής, Μοντάζ, Τραγουδιού και Ήχου, ενώ είχαν προηγηθεί οι βραβεύσεις της ως Καλύτερης Ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες, στα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), στα βραβεία του Αμερικανικού Σωματείου Σκηνοθετών κ.α.

Πολλές διακρίσεις έχει λάβει και το ίδιο το βιβλίο, το οποίο αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα του διπλωμάτη Swarup. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω:
- South African Boeke Prize 2006
- Βραβείο Κοινού στο Salon du Livre στο Παρίσι το 2007
- Benjamin Franklin Award for Excellence 2006
- Αudie Award 2006
- "Βιβλίο με την πιο μεγάλη επιρροή για το 2008" από το Kingstone Βookstore, τη μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στην Ταϊβάν.
Τίτλος βιβλίου:Slumdog Millionaire
Υπότιτλος βιβλίου:Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος;
Τίτλος πρωτότυπου:Slumdog Millionaire
Εκδότης:Μίνωας
Συντελεστές βιβλίου:Vikas, Swarup (Συγγραφέας)
Καλοφωλιάς, Αλέξης (Μεταφραστής)
ISBN:9789606999383
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες