Η χάλκινη εποχή

Το μυθιστόρημα του Κυπριακού Αγώνα
Εκδότης:
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος:
1999
ISBN:
9789600505177
Σελίδες:
415
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η χάλκινη εποχή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η χάλκινη εποχή
Ο καθηγητής Αλέξης Μπαλαφάρας φθάνει στην Κύπρο στα μέσα της δεκαετίας του '50, λίγο πριν από την έναρξη του κυπριακού αγώνα κατά της αγγλικής κυριαρχίας. Αδιάφορος αρχικά, σιγά σιγά παρασύρεται από τον ενθουσιασμό των μαθητών του και αφιερώνεται ολόψυχα στην ΕΟΚΑ. Οι αγριότητες των αντιμαχόμενων παρατάξεων του προκαλούν φρίκη, αλλά δεν τον απομακρύνουν από τον σκοπό του, να διώξει τους κατακτητές από τον τόπο του. Παγιδευμένος σ' έναν φαύλο κύκλο τρομοκρατίας και εκδίκησης, θα ακολουθήσει τελικά την κοινή μοίρα που τον συνδέει με τους μαχητές του, με τους Άγγλους φίλους του και με τη Σύλβια, τη γυναίκα που έχει ερωτευθεί.

Συνδυάζοντας την ιστορική ακρίβεια, τη δημοσιογραφική καθαρότητα και τη βαθιά ψυχολογική ενάργεια, ο Ρόδης Ρούφος μας προσφέρει στη "Χάλκινη εποχή" (πρωτοεκδόθηκε το 1980) μια γνήσια εικόνα της κυπριακής εξέγερσης του 1955-59 κι έναν ευρύτερο στοχασμό ως προς το θέμα της βίας, της επανάστασης και των ηθικών ορίων.
Τίτλος βιβλίου:Η χάλκινη εποχή
Υπότιτλος βιβλίου:Το μυθιστόρημα του Κυπριακού Αγώνα
Τίτλος πρωτότυπου:The Age of Bronze
Εκδότης:Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Συντελεστές βιβλίου:Ρούφος, Ρόδης, 1924-1972 (Συγγραφέας)
ISBN:9789600505177
Σειρά εκδότη:Νεοελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 1999
Σημείωση:Πρώτη γραφή και δημοσίευση στα αγγλικά, με τίτλο "The Age of Bronze" (1960). Η μεταγραφή στα ελληνικά έγινε από τον συγγραφέα.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες