Μια φορά ένας γάιδαρος κι έναν καιρό μια γάτα

Εκδότης:
Ύψιλον
Έτος:
1988
Σελίδες:
69
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μια φορά ένας γάιδαρος κι έναν καιρό μια γάτα
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
Μια φορά ένας γάιδαρος κι έναν καιρό μια γάτα
Βλέπετε, λοιπόν, ω ζώα της Γαλλίας, ότι ζώντας κοντά στους ανθρώπους έχουμε πάρει κι εμείς όλες τις διαστροφές τους και τις ανόητες συνήθειές τους. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην πρωτόγονη ζωή όπου δεν θα έχουμε να υπακούμε παρά μόνο στα ένστικτά μας και όπου δεν θα μας ταλαιπωρούν ήθη εχθρικά στις πιο απαραβίαστες φυσικές επιθυμίες μας. Αυτή τη στιγμή γράφω μια πολιτική πραγματεία που απευθύνεται στην εργατική τάξη των ζώων, με σκοπό να τους ανοίξει τα μάτια και να μη δέχονται πια να γυρίζουν τροχούς ούτε να ζεύονται σε άμαξες, και να τους διδάξει τους τρόπους που θ' αποτινάξουν τον ζυγό της άρχουσας τάξης".
Τα ζώα συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι. Δικάζουν, και τελικά καταδικάζουν τον ανθρώπινο τρόπο συμπεριφοράς, μέσα στις δύο σπαρταριστές ιστορίες του βιβλίου που έγραψε ο μεγάλος γάλλος μυθιστοριογράφος Ονορέ Ντε Μπαλζάκ.
Τίτλος βιβλίου:Μια φορά ένας γάιδαρος κι έναν καιρό μια γάτα
Εκδότης:Ύψιλον
Συντελεστές βιβλίου:Balzac, Honoré de, 1799-1850 (Συγγραφέας)
Διαμαντοπούλου, Πιερέττα (Μεταφραστής)
Grandville (Εικονογράφος)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Αερόστατο
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 1988
Σημείωση:Πρόκειται για συλλογή 2 διηγημάτων: Peines de coeur d'une chatte anglaise = Τα βάσανα και οι καημοί μιας αγγλίδας γάτας, Guide-ane a l'usage des animaux qui veuleunt parvenir aux honneurs
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες