Πρόγονοι και απόγονοι

Το χρονικό μιας οικογένειας της ελληνικής υπαίθρου
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2008
Σελίδες:
408
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρόγονοι και απόγονοι
Τιμή εκδότη:€20,39
Η τιμή μας: €18,35
Πρόγονοι και απόγονοι
Μέσα στα 36 κεφάλαια του βιβλίου περιγράφεται η ζωή μιας οικογένειας της ελληνικής υπαίθρου, που ξεκινάει την πορεία της από το 1820 και φτάνει έως το 1968. Μέσα από ιστορικοπολιτικά γεγονότα, παρακολουθούμε τις προσπάθειες της χώρα να απελευθερωθεί από την οθωμανική αυτοκρατορία, να γίνει έθνος-κράτος-πολιτεία και ταυτόχρονα την ζωή των ανθρώπων της υπαίθρου να αναβαθμίζονται από υπόδουλους σε ελεύθεροι πολίτες, βασιζόμενοι στην ελληνική παράδοση και το αυθεντικό ελληνικό γονίδιο.
Το βιβλίο περιέχει πολλά λαογραφικά στοιχεία του τρόπου ζωής μιας συγκεκριμένης περιοχής, πολεμικά γεγονότα αυτής και μόνον όσο ιστορικοπολιτκά γεγονότα επηρέασαν όλη την Ελλάδα, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται πέραν των όσων διδάσκονται στα σχολεία.
Η αυθεντικότητα των γεγονότων στηρίζεται στην σοβαρή βιβλιογραφία και τις αναμνήσεις των ηρώων. Το βιβλίο αυτό δονείται από συναίσθημα και αναπολεί χαμένες αξίες και ιδανικά.
Τίτλος βιβλίου:Πρόγονοι και απόγονοι
Υπότιτλος βιβλίου:Το χρονικό μιας οικογένειας της ελληνικής υπαίθρου
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Παναγιώτου Μαίρη (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Σημείωση:Στην τιμή περιλαμβάνονται τα ταχυδρομικά έξοδα. Κεντρική διάθεση: Μαίρη Παναγιώτου, τηλ. 6974 043026, 210 6848926
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες