Η μυστική γραφή

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2009
ISBN:
9789600348736
Σελίδες:
327
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μυστική γραφή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η μυστική γραφή
Η Ροσίν ΜακΝάλτι, μειλίχιο πλάσμα κι αιωνόβια τρόφιμος της -προσεχώς υπό κατεδάφιση και μετακίνηση- Ψυχιατρικής Κλινικής του Ροσκόμον, αποφασίζει, κρυφά, αθόρυβα, ν' αφήσει το χνάρι της: μια προσωπική μαρτυρία με την οποία πασχίζει να ιστορήσει τον τραυματικό της βίο και παράλληλα να διαψεύσει τα μυθεύματα που την κράτησαν ισοβίως άνθρωπο του περιθωρίου. Στην αφήγηση της Ροσίν πλέκεται περίτεχνα η πρωτοπρόσωπη αφήγηση του ψυχιάτρου της, δόκτορος Γκρεν, για χρόνια θεράποντος ιατρού της Ροσίν, ο οποίος βυθίζεται σε μια ολοένα και πιο προσωπική εμμονή όσο περισσότερο ανασκαλεύει το παρελθόν της υπερήλικης ασθενούς του, με την οποία νιώθει να τον συνδέει ένας δεσμός μυστηριώδης, ανεξιχνίαστος.

Με το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο - επίτευγμα συναρπαστικής μυθοπλασίας και ποιητικής κατάδυσης στο μυστήριο της ανθρώπινης ψυχής, ο σπουδαίος Ιρλανδός συγγραφέας μας χαρίζει -όπως δηλώνει και ο τίτλος- ένα βιβλίο σχεδόν ιερό: ένα αφιέρωμα στον πανταχού παρόντα θεό της αγάπης. Από τα σπουδαιότερα αγγλόφωνα μυθιστορήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Το μυθιστόρημα μετεφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Τζιμ Σέρινταν, το 2016, στην ομότιτλη ιρλανδική ταινία με πρωταγωνιστές τους Ρούνεϊ Μάρα, Άινταν Τέρνερ, Θίο Τζέιμς, Τζακ Ρέινορ, Έρικ Μπάνα και Βανέσα Ρεντγκρέιβ.
Τίτλος βιβλίου:Η μυστική γραφή
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:The Secret Scripture
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Barry, Sebastian, 1955- (Συγγραφέας)
Κορτώ Αύγουστος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600348736
Σειρά εκδότη:Συγγραφείς απ' όλο τον Κόσμο
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες