Βασική γραφιστική υποδομή

Εκδότης:
Ίων
Έτος:
1995
ISBN:
9789604056118
Σελίδες:
111
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασική γραφιστική υποδομή
Τιμή εκδότη:€20,80
Η τιμή μας: €18,72
Βασική γραφιστική υποδομή
Αν οι βασικοί τρόποι έκφρασης στη τέχνη θεωρούμε ότι είναι: η Αναπαράσταση, ο Συμβολισμός και η Αφαίρεση, τότε η Γραφίστικη χρησιμοποιεί πάντα, για την επιτυχία του σκοπού της, στη σειρά και τους τρεις τρόπους.

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος, με ένα αιχμηρό εργαλείο χάραζε στα τοιχώματα των σπηλαίων που ζούσε, άρχισε και η μεγαλειώδης ανάπτυξη της επικοινωνίας του με τον σύμπαντα κόσμο. Αυτή η χάραξη-σχεδίαση των πρώτων ενδιαφερόντων του, ήταν και η πρώτη έκφραση τέχνης με αφαίρεση και αρκετό συμβολισμό, χωρίς να λείπει και η αναπαράσταση.

Τα χαρακτηριστικά αυτής της τέχνης μπορούν και σήμερα να θεωρηθούν αξεπέραστα.

Μόνο η εφαρμοσμένη τέχνη της Γραφιστικής κατασκεύασε με μεθοδική και επίμονη σχεδιαστική δουλειά, την αφαιρετική έκφραση φυσικών αντικειμένων και αφηρημένων εννοιών, κάνοντας αυτό το σχέδιο σύμβολο.

Η τέχνη της Γραφιστικής, νια να επιτύχει το σκοπό της, ξεκινά πάντα από την σχολαστική αναπαράσταση, που δεν είναι άλλη από την αποτελεσματική επικοινωνία.

Ο άνθρωπος από την στιγμή που αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφραστεί γραφικά, χαράσοντας πάνω στα τοιχώματα αυτό που είχε κάνει χθές ή που θα έκανε αύριο, άρχισε να εκφράζεται Γραφίστικα, με την απλή ανθρώπινη ανάγκη της προβολής της αξιοσύνης του δηλαδή της "διαφημιστικής του καμπάνιας".

Έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο άνθρωπος πρώτα-πρωτα προσπάθησε να επικοινωνήσει μέσα από συμβολισμούς-σήματα, που μαζί με την κραυγή του και τις κινήσεις τους σώματος του, άρχισε να ολοκληρώνει τη μεγαλειώδη ανάπτυξη της επικοινωνίας του. Μιας επικοινωνίας που μετά από χιλιάδες χρόνια ολοκλήρωσε, σ' αυτό που όλοι σήμερα γνωρίζουμε, με ένα πάτημα ενός κουμπιού, να μεταφέρει κανείς το όποιο μήνυμα σ' ολόκληρο τον πλανήτη γη και έξω απ'αυτόν.
Τίτλος βιβλίου:Βασική γραφιστική υποδομή
Εκδότης:Ίων
Συντελεστές βιβλίου:Μπέσης, Σπύρος Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604056118
Στοιχεία έκδοσης: 1995
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ζωγραφική - Γλυπτική - Χαρακτική - Γραφικές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες