Διδακτική επαγγελματικών μαθημάτων (τ.1)

Ο σχεδιασμός της διδασκαλίας
Εκδότης:
Έλλην
Έτος:
2008
ISBN:
9789602864197
Σελίδες:
308
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διδακτική επαγγελματικών μαθημάτων
Τιμή εκδότη:€18,25
Η τιμή μας: €16,43
Διδακτική επαγγελματικών μαθημάτων (τ.1)
Ένα βοήθημα, τόσο αυτών που παρακολουθούν προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης και επιμόρφωσης, για να διδάξουν αντικείμενα της επαγγελματικής τους ειδικότητας, όσο και αυτών που διδάσκουν ήδη επαγγελματικά μαθήματα. Η διδακτική ορίζεται ως η επιστήμη η ασχολούμενη με τη διδασκαλία, με την "τέχνη του διδάσκειν".

Αποτελεί κλάδο της παιδαγωγικής και εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους γίνεται αποτελεσματικότερη η διδακτική διαδικασία. Συγκεκριμένα η διδακτική ερευνά την επιλογή και τη διάταξη της διδακτέας ύλης, το σχεδιασμό της διδασκαλίας, καθώς και την οργάνωση όλων των επί μέρους μαθημάτων, που συναποτελούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης μιας ομάδας ατόμων.

Αντικείμενο της διδακτικής είναι επίσης και η εξέταση της κατάλληλης αξιοποίησης του σχεδιασμού και της οργάνωσης που έχουν προηγηθεί, ώστε να είναι αποδοτικότερη η εφαρμογή της διδασκαλίας, είτε αυτή πραγματοποιείται στην αίθουσα, είτε στο σχολικό εργαστήριο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: Η τρίτη έκδοση της "Διδακτικής Επαγγελματικών Μαθημάτων" συμπίπτει με την έναρξη εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που επέφερε ο νόμος 2525/97. Έτσι λοιπόν, έγινε αντίστοιχη προσαρμογή του περιεχόμενου του βιβλίου, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει το χαρακτηρισμό και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Παράλληλα έγινε προσθήκη αρκετών συμπληρωματικών στοιχείων, κυρίως ως προς το διδακτικό περιεχόμενο των Ε.Μ. της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα με τις τελευταίες σύγχρονες απόψεις.
Τίτλος βιβλίου:Διδακτική επαγγελματικών μαθημάτων
Υπότιτλος βιβλίου:Ο σχεδιασμός της διδασκαλίας
Εκδότης:Έλλην
Συντελεστές βιβλίου:Πλαγιανάκος, Στυλιανός Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602864197
Στοιχεία έκδοσης: 2008, 3η έκδοση
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες