Σωστό σκάκι για όλους σε 40 μαθήματα
Ένας πλήρης εισαγωγικός οδηγός στο "σωστό" σκάκι, γραμμένος από έναν από τους καλύτερους δασκάλους της Σοβιετικής Σχολής. Μέσα από την τεράστια διδακτική του πείρα, ο συγγραφέας σάς καθοδηγεί σιγά σιγά, από τα απλά, στα πιο κρυφά μυστικά του παιχνιδιού. Με διδακτικές ασκήσεις για να μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας την αξία και την εφαρμογή των συμβουλών του βιβλίου και υπόδειγμα προγράμματος για τον εκπαιδευτή. Ένα εξαιρετικό διδακτικό βοήθημα.
Τίτλος βιβλίου: | Σωστό σκάκι για όλους σε 40 μαθήματα |
---|
Εκδότης: | Κλειδάριθμος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Kostyev, Aleksander (Συγγραφέας) Δρεπανιώτης, Παναγιώτης (Μεταφραστής) Σκουλαρίκης, Φώτης (Επιμελητής)
|
ISBN: | 9789602092507 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 1998 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Γενικά Βιβλία > Ελεύθερος Χρόνος > Χόμπυ > Σκάκι |

Πούλος Κώστας
Ο Κώστας Πούλος γεννήθηκε στον Ελικώνα της Βοιωτίας. Σπούδασε φιλολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Wurzburg και Μονάχου και υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σε γυμνάσια και λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γράψει, μεταφράσει και διασκευάσει πλήθος βιβλίων για μεγάλους και κυρίως για παιδιά σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους (Λιβάνης, Μπουκουμάνης, Το Ροδακιό, Παπαδόπουλος, Μεταίχμιο). Κυριότεροι τίτλοι παιδικών βιβλίων: Ο ήλιος στον κήπο, Μισό σοκολατάκι είναι σαν ένα ψέμα, Ένα παγωτό διαρκεί λίγο, Ο Νίκος και ο λύκος, Ο ζωγράφος Θεόφιλος, Μαρία Κάλλας, Σεχραζάτ κ.ά. Η παιδική σειρά βιβλίων «Τα Ελληνικά» (εκδ. Παπαδόπουλος) περιλαμβάνει κλασικά κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας από τον Όμηρο ως τις μέρες μας διασκευασμένα για παιδιά. Επίσης έχει ασχοληθεί με αναγνώσεις, επιμέλειες και κριτικές/παρουσιάσεις βιβλίων σε περιοδικά και εφημερίδες. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες και έχουν παρασταθεί στο θέατρο. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία του Σιγά τα αυγά! και Παππού;, έντεκα τίτλοι στη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια: Το αίνιγμα της Σφίγγας, Το τραγούδι των Σειρήνων, Η οργή του Εγκέλαδου, Στη σκιά των Κενταύρων, Λαβύρινθος και Μινώταυρος, Είμαι ο Ποσειδώνας, Είμαι η Αθηνά, Είμαι ο Ερμής, Είμαι η Αφροδίτη, Είμαι ο Απόλλωνας, Είμαι ο Άρης, καθώς και οι διασκευές Ο πρώτος μου Θερβάντες: Δον Κιχώτης και Ο πρώτος μου Όμηρος: Ιλιάδα.
(Πηγή: "Εκδόσεις Μεταίχμιο", 2023)