Το ελαφρό μουσικό θέατρο στη μεσοπολεμική Αθήνα (τ.1)

Τα γεγονότα και τα ζητήματα
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2009
ISBN:
9789600348606
Σελίδες:
446
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ελαφρό μουσικό θέατρο στη μεσοπολεμική Αθήνα
Τιμή εκδότη:€37,10
Η τιμή μας: €33,39
Το ελαφρό μουσικό θέατρο στη μεσοπολεμική Αθήνα (τ.1)
Ο Μεσοπόλεμος αποτέλεσε το κατεξοχήν μεταβατικό στάδιο για τη διαμόρφωση του σύγχρονου προσώπου της νεοελληνικής σκηνής και το θέατρό του ήταν στη συντριπτική του πλειοψηφία μουσικό. Σε μια εποχή όπου η κυκλοφορία καινούργιων τραγουδιών, το λανσάρισμα καινούργιων ειδών ένδυσης, η εκμάθηση των μοντέρνων χορών και η υιοθέτηση τρόπων καλής συμπεριφοράς γίνονταν όλα στον ίδιο χώρο, στη σκηνή της Οπερέττας και της Επιθεώρησης δηλαδή, η μελέτη της ζωής των δύο ειδών αποκτά ενδιαφέρον που δεν είναι πια μόνο θεατρικό αλλά ευρύτερα κοινωνικό.

Η ακμή στην οποία με συνεχείς δοκιμές το θέατρο αυτό κατάφερε να φτάσει την περίοδο 1928-1936 άρχισε να υποχωρεί κάτω από την πίεση του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και τον ανταγωνισμό του κινηματογράφου. Ως τότε όμως είχε αφήσει περί τα 1.000 έργα, που αποτέλεσαν μαγιά για τις μετέπειτα επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, και είχε εγκαταστήσει στη σκηνή, πέρα από το θεματικό δίπολο φτώχια - πλούτη που επίσης πέρασε στον κινηματογράφο, ένα πάνθεον κωμικών ηρώων, κραταιών μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Στον πρώτο τόμο αυτής της μελέτης εξετάζονται τα γεγονότα που σφράγισαν αυτή την εξελικτική πορεία, τόσο τα αμιγώς θεατρικά όσο και τα γενικότερα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που επηρέασε βαθιά το ελαφρό μουσικό θέατρο.
Τίτλος βιβλίου:Το ελαφρό μουσικό θέατρο στη μεσοπολεμική Αθήνα
Υπότιτλος βιβλίου:Τα γεγονότα και τα ζητήματα
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Σειραγάκης, Μανώλης (Συγγραφέας)
Μαυρομούστακος, Πλάτων (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789600348606
Σειρά εκδότη:Σκηνική Πράξη
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2009
Τόμος:1
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες