Μουσείο μαρμαροτεχνίας

Οδηγός
Εκδότης:
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Έτος:
2009
ISBN:
9789602441398
Σελίδες:
104
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μουσείο μαρμαροτεχνίας
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
στο καλάθι
Μουσείο μαρμαροτεχνίας
Το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο κατασκευάστηκε με πολλή αγάπη και ιδιαίτερο μεράκι. Σε αυτό συνετέλεσε μια θετική συγκυρία, που επέτρεψε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους εξωτερικούς συνεργάτες και στην τοπική κοινωνία να συνεργαστούν σε εξαιρετικό κλίμα σύμπνοιας και συναντίληψης. Το αποτέλεσμα είναι ένας σύγχρονος πόλος έλξης, τόσο για τους επισκέπτες του νησιού όσο και για τους κατοίκους του, μικρούς και μεγάλους, μαθητές, νέα παιδιά, αλλά και παλιούς Τηνιακούς.

Στόχος μας είναι αυτός ο χώρος να συνεχίσει να αποτελεί πόλο πνευματικής ανάτασης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ενημέρωσης των επισκεπτών του νησιού για την ιστορία και την τέχνη των Τηνιακών μαστόρων, οι οποίοι, με το ταλέντο, την έμπνευση και την εργατικότητα τους, όχι μόνο άφησαν τη σφραγίδα στο νησί τους, αλλά αναμόρφωσαν και μεγάλα αστικά κέντρα του τόπου μας κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Είμαστε περήφανοι γιατί, στο πλαίσιο του δικτύου των μουσείων του ΠΙΟΠ που εκτείνεται στην ελληνική περιφέρεια, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας της Τήνου ξεχωρίζει για τις τόσο αποτελεσματικές συνεργασίες του με την τοπική κοινωνία.

Ο Οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας θα κάνει ακόμη πιο εύκολη και γόνιμη την επίσκεψη σας στο μουσείο. Παράλληλα, θα βοηθήσει να "πάρετε μαζί σας" την εικόνα της τέχνης της μαρμαροτεχνίας, αλλά εν μέρει και την εικόνα μιας κοινωνίας που έζησε και άνθησε από το ταλέντο και τον μόχθο των κατοίκων του νησιού.

Ελπίζουμε η επίσκεψη στο μουσείο να αποτελέσει έναν ακόμη λόγο για να γυρίσετε ξανά και ξανά στην Τήνο, αυτό το ευλογημένο νησί του Αιγαίου.

(Σοφία Στάικου, Πρόεδρος)
Τίτλος βιβλίου:Μουσείο μαρμαροτεχνίας
Υπότιτλος βιβλίου:Οδηγός
Εκδότης:Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Συντελεστές βιβλίου:Φλωράκης, Αλέκος Ε., 1948- (Συγγραφέας)
ISBN:9789602441398
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωλογία, Μετεωρολογία, Παλαιοντολογία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες