Αυτό δεν είναι μύθος

Δύο αντίθετες ερωτικές ιστορίες: Για τις νοθευμένες ερωτικές ορμές αναζητείστε τις υπολογίστριες γυναίκες και τους σκληρούς άντρες
Εκδότης:
Περίπλους
Έτος:
1998
ISBN:
9789607131669
Σελίδες:
76
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αυτό δεν είναι μύθος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αυτό δεν είναι μύθος
Στο βωμό των κοινωνικών επιδιώξεών μας θυσιάζουμε τα ζωτικότερα ερωτικά μας συναισθήματα. Αυτή η "νόθευση των φυσικών ορέξεων" μας κάνει μικροπρεπείς.

Σε ένα από τα ελάχιστα λογοτεχνικά του κείμενα, ο μεγάλος ευρωπαίος εγκυκλοπαιδιστής και φιλόσοφος Ντενί Ντιντερό διηγείται δύο αντίθετες ερωτικές ιστορίες για να κάνει φανερό ότι η ζωή μαε είναι ένας χώρος ερωτικών πανουργιών, σκληρότητας, πόνων. Κάτω από τα φαινόμενα της ευγένειας, ο πολιτισμός μας περικλείει κακία και οδύνη.

Στην πρώτη ιστορία, ένας σκληρός άνδρας χρησιμοποιεί μια αφοσιωμένη σε αυτόν γυναίκα μέχρι να πετύχει τις κοινωνικές του επιδιώξεις και στη συνέχεια την εγκαταλείπει. Στη δεύτερη, μια υπολογίστρια γυναίκα εκμεταλλεύεται μέχρι θανάτου έναν αφοσιωμένο σε αυτήν άνδρα.
Τίτλος βιβλίου:Αυτό δεν είναι μύθος
Υπότιτλος βιβλίου:Δύο αντίθετες ερωτικές ιστορίες: Για τις νοθευμένες ερωτικές ορμές αναζητείστε τις υπολογίστριες γυναίκες και τους σκληρούς άντρες
Τίτλος πρωτότυπου:Ceci n' est pas un conte
Εκδότης:Περίπλους
Συντελεστές βιβλίου:Diderot, Denis, 1713-1784 (Συγγραφέας)
Μωραΐτη, Σοφία (Μεταφραστής)
ISBN:9789607131669
Στοιχεία έκδοσης: 1998
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Κλασική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες