Εγχειρίδιο γενικού ενοχικού δικαίου

Σημειώσεις για τους φοιτητές της Παντείου ανωτάτης σχολής
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
1984
Σελίδες:
180
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εγχειρίδιο γενικού ενοχικού δικαίου
Τιμή εκδότη:€9,01
Η τιμή μας: €8,11
Εγχειρίδιο γενικού ενοχικού δικαίου
Το εγχειρίδιο αυτό επιδιώκει να εισαγάγει τους φοιτητές των Τμημάτων της ΠΑΣΠΕ στις βασικές ρυθμίσεις του γενικού μέρους του ενοχικού δικαίου.

Η διάταξη της ύλης του, σε σχέση με τα κλασικά ή τα νεότερα και εκσυγχρονισμένα συστηματικά συγγράμματα του ενοχικού δικαίου, εμφανίζει μικρές μόνο παραλλαγές. Παράλληλα όμως με τη συνοπτική παράθεση της ύλης του γενικού ενοχικού, επιχειρείται και μια "κριτική ματιά" στην κοινωνική χρησιμότητα που έχουν ή στην πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετούν οι θεσμοί του ενοχικού δικαίου, όπως διατυπώνονται στις διατάξεις που ισχύουν.

Η θεώρηση αυτή, του δικαίου γενικά, ιδίως για τους φοιτητές της ΠΑΣΠΕ έχει κρίσιμη σημασία γιατί αντιμετωπίζεται (το δίκαιο) ως ιστορικό και κοινωνικό φαινόμενο και όχι ως σύνολο εξαναγκαστών κανόνων που ρυθμίζουν με τρόπο σχηματικό, απρόσωπο και "ουδέτερο" τις κοινωνικές σχέσεις.

Αν έτσι ιδωθεί και το γενικό ενοχικό, νομίζουμε ότι θα "αποκαλύψει" (και όχι μόνο στους σπουδαστές) τις αντιστοιχίες των θεσμών του με τις συγκεκριμένες σχέσεις ανταγωνιστικών συμφερόντων, τις οποίες ταυτόχρονα εκφράζουν και ρυθμίζουν οι διατάξεις του. Κάτω από αυτό το πρίσμα ακόμη θεωρούμενες όλες οι περιουσιακές σχέσεις των προσώπων που έχουν σαν ρυθμιστικό τους πυρήνα τις διατάξεις του γενικού ενοχικού, διευκολύνουν την οριοθέτηση και της σχέσης έντασης αλλά και του βαθμού τριβής των συναλλακτικών θεσμών με την κοινωνική πραγματικότητα.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Εγχειρίδιο γενικού ενοχικού δικαίου
Υπότιτλος βιβλίου:Σημειώσεις για τους φοιτητές της Παντείου ανωτάτης σχολής
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Κεφάλας, Χαρίλαος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1984
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες