Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2009
ISBN:
9789604454143
Σελίδες:
662
Χωρίς εικόνα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ
Σκοπό της αναίρεσης αποτελεί η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου, η ενότητα της νομολογίας αλλά και η παροχή στον διάδικο ενός δραστικού μέσου προστασίας. Στόχος του παρόντος έργου είναι, μέσω της συστηματικής ερμηνείας των διατάξεων των άρθρων 552 - 582 του ΚΠολΔ, να παρασχεθούν στον νομικό της πράξης τα εφόδια εκείνα που θα του αποφέρουν τις λύσεις για όλα τα θέματα που θα αντιμετωπίσει πριν και κατά τη διάρκεια της αναιρετικής δίκης.

Ταυτόχρονα, καθώς το δίκαιο της αναίρεσης διατρέχει η διάκριση πραγματικού και νομικού ζητήματος, στο παρόν θίγονται θεμελιώδη ζητήματα της θεωρίας και της λογικής του δικαίου. Προς τον σκοπό αυτόν έχει αξιοποιηθεί το σύνολο των θέσεων της -ελληνικής και, όπου κρίθηκε αναγκαίο, της ευρωπαϊκής- δικονομικής θεωρίας και έχουν καταγραφεί εξαντλητικά τα πορίσματα της νομολογίας.

Η δομή του έργου, η αμεσότητα στον λόγο και η τεκμηρίωση των θέσεων που υποστηρίζονται προσφέρουν στον επαγγελματία τα εργαλεία που έχει ανάγκη για την κατανόηση της αναιρετικής διαδικασίας, ενώ ο κριτικός διάλογος που επιχειρείται εισφέρει στην προαγωγή της ερμηνείας και της διάπλασης του δικαίου της αναίρεσης, καθιστώντας το παρόν ένα βιβλίο στο οποίο, παράλληλα, ο αναγνώστης θα ανατρέξει προκειμένου να βρει τις απαντήσεις σε ερωτήματα που αναφύονται κατά τη συνολική εφαρμογή του αστικού δικονομικού δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Καλαβρός, Κωνσταντίνος Φ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604454143
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες