Ιδιοφυείς ανώνυμες γυναίκες που άλλαξαν την επιστήμη

Εκδότης:
Μελάνι
Έτος:
2009
ISBN:
9789606781445
Σελίδες:
212
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιδιοφυείς ανώνυμες γυναίκες που άλλαξαν την επιστήμη
Τιμή εκδότη:€14,20
Η τιμή μας: €12,78
Ιδιοφυείς ανώνυμες γυναίκες που άλλαξαν την επιστήμη
Γιατί, παρόλο που τα κορίτσια τα πάνε πολύ καλύτερα στις εξετάσεις απ' ότι τα αγόρια, εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο λίγες γυναίκες σε κορυφαίες επιστημονικές θέσεις; Γιατί έχουν εξαιρεθεί οι γυναίκες; Γίνονται ακόμη τέτοιες διακρίσεις;

Η καταξιωμένη συγγραφέας σχετικά με τις επιστήμες Πατρίσια Φάρα διερευνά το παρελθόν και το παρόν της επιστήμης αναζητώντας απαντήσεις. Εξετάζει τον αγώνα των γυναικών ενάντια στις άνισες ευκαιρίες, και καταδεικνύει πώς τα κατάφεραν, παρά τα αμέτρητα εμπόδια που ορθώνονταν μπροστά τους. Συναντάμε τα γνωστά ονόματα - Μαρί Κιουρί, Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, Ροζαλίντ Φράνκλιν - αλλά αυτό το βιβλίο αποκαλύπτει την ξεχασμένη συνεισφορά πολλά ακόμη αφοσιωμένων και ευφυέστατων γυναικών. Συνδυάζοντας την ιστορία, την επιστήμη και τη βιογραφία, η Φάρα παρουσιάζει τις ιστορίες θηλυκών εξερευνητών, μαθηματικών, αστρονόμων και χημικών από κάθε γωνιά του κόσμου.

"Η Φάρα δημιουργεί έναν πλήρη, εγκυκλοπαιδικό οδηγό σχετικά με τα επιτεύγματα, γνωστά και άγνωστα, των γυναικών στις επιστήμες, ενώ τα τοποθετεί με ακρίβεια στο ιστορικό και κοινωνικό τους πλαίσιο, επεξηγεί χωρίς δασκαλίστικο ύφος και διαβάζεται με μοναδική απόλαυση."
(Jan Mark, εφημ. Guardian)

Τίτλος βιβλίου:Ιδιοφυείς ανώνυμες γυναίκες που άλλαξαν την επιστήμη
Τίτλος πρωτότυπου:Scientists Anonymous: Great Stories of Women in Science
Εκδότης:Μελάνι
Συντελεστές βιβλίου:Fara, Patricia (Συγγραφέας)
Παπαδήμος, Ιωάννης Α. (Μεταφραστής)
ISBN:9789606781445
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2009
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες