292 ημέρες μετά το Γράμμο-Βίτσι

Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2007
ISBN:
9789602246436
Σελίδες:
110
Εξώφυλλο:
Μαλακό
292 ημέρες μετά το Γράμμο-Βίτσι
Εξαντλημένο από τον εκδότη
292 ημέρες μετά το Γράμμο-Βίτσι
Το βιβλίο αναφέρεται στην εποχή μετά την επίθεση του κυβερνητικού στρατού ενάντια στις θέσεις όπου βρίσκονταν οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τον Αύγουστο του 1949.
Αν θα ήθελε κανείς ν' αναζητήσει το βασικό, το κύριο που μας προσφέρει αυτό το βιβλίο, θα έβλεπε να ορθώνεται μπροστά του ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος-λαϊκός αγωνιστής. Τον βλέπουμε στις 292 ημέρες να υποβάλλεται σε μια σωματική και ψυχική δοκιμασία που φτάνει ως τα έσχατα, που δεν έχει άλλα όρια, μα που δεν υποτάσσεται. Ταυτόχρονα, υποβάλλεται σε δοκιμασία χωρίς όρια και η πίστη στα ιδανικά, στις ιδέες που υπερασπίζεται, χωρίς και πάλι να υποκύψει.
Σ' αυτές τις 292 ημέρες, ο αναγνώστης περνά τις σελίδες γραμμή τη γραμμή, λέξη τη λέξη. Πλάι στις ημέρες είναι και οι νύχτες. Μέρες και νύχτες μαζί έχουν τις ώρες, έχουν τα λεπτά.
Γεμάτος αυτός ο χρόνος από συγκλονιστικές σκηνές, από κινδύνους, αλλά και μεγαλείο. Περπατάς μαζί με τους ήρωες του βιβλίου. Τους υπαρκτούς. Τους ολοζώντανους. Σε ασταμάτητη πορεία. Απ' τ' Άγραφα στο Πήλιο κι ύστερα στο Μαυροβούνι, στον Κίσσαβο, τον Όλυμπο και πάλι πίσω στο Πήλιο κι ύστερα στη μεγάλη πορεία προς το Γράμμο, ως το πέρασμα έξω από τα σύνορα της χώρας μας.
Τίτλος βιβλίου:292 ημέρες μετά το Γράμμο-Βίτσι
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Τρικαλινός, Γιώργης Χ. (Συγγραφέας)
Κυτοπούλου, Ζωή (Εικονογράφος)
ISBN:9789602246436
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Σημείωση:Επανέκδοση: "Οδηγητής", 1987, "Σύγχρονη Εποχή", 1992.
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες