Η ντροπή της οικογενείας

Μια σπαρταριστή κωμωδία
Εκδότης:
Λυχνάρι
Έτος:
1971
ISBN:
9789605171476
Σελίδες:
174
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ντροπή της οικογενείας
Τιμή εκδότη:€5,00
Η τιμή μας: €4,50
στο καλάθι
Η ντροπή της οικογενείας
Στη Μασσαλία στο μεγάλο αυτό λιμάνι, ο μικρός κόσμος των κατεργάρηδων και των απατεώνων που σήμερα έχουν μεταβληθεί σε μικροαστούς, κυκλοφορεί γύρω απ' τον Ελουά Μασπί, τον επονομαζόμενο "Μασπί ο Μέγας". Στο "αρχοντικό του", όσο κι αν ανατρέξει κανείς στις περασμένες γενιές, θα διαπιστώσει πως όλοι οι πρόγονοί του έζησαν εκτός νόμου ή τουλάχιστον ακροβάτησαν στα πιο ελάχιστα όριά του. Να όμως που το κακό δεν αργεί να γίνει και ο Μπρούνο, ο πρωτότοκος γιος, παίρνοντας το "στραβό" δρόμο δεν αργεί να γίνει η ντροπή της πανίσχυρης αυτής οικογένειας.

Ο "αστόχαστος" αυτός νέος, που οι συνέπειες της θλιβερής του πράξης έφτασαν στο απόγειο με μια επίσημη αποκήρυξη, δε δίστασε να σπάσει όλους τους δεσμούς με τους δικούς του, κάθε σχέση ή επαφή με τον παλιό του κόσμο, μα χωρίς να μπορεί ν' απαρνηθεί κιόλας την αγαπημένη του Πιμπρενέτ, που γι' αυτόν αντιπροσωπεύει τη συνισταμένη της υπάρξεώς του· τη μικρούλα Πιμπρενέτ που διαθέτει μια εντελώς αθώα και αφοπλιστική ανηθικότητα.

Ωστόσο ένα βράδυ,τα πράγματα θα "μπλέξουν" με την εμφάνιση ενός "σκοτεινού" τύπου, του Τομάζο Λαντιάνο, που κανείς δεν ξέρει ποιος είναι κι από πού κρατάει η σκούφια του, που θα ξεμπαρκάρει κρυφά σε κάποια ερημική περιοχή, έχοντας σφιγμένα στη ζώνη του διαμάντια αξίας ενός εκατομμυρίου φράγκων.

Γύρω απ' τα διαμάντια αυτά κι από ένα πτώμα που θα ξεβράσει η θάλασσα, πλέκεται μια εξωφρενική και συχνά μακάβρια ιστορία, γεμάτη απρόοπτα, πράξεις βιαιότητας και εφιαλτικές καταστάσεις...

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στο σινεμά το 1969 σε σενάριο και σκηνοθεσία Richard Baltucci (Ρισάρ Μπαλτουσί), με πρωταγωνιστές τους Μισέλ Καλαμπρί, Ροζί Βαρτ, Κλοντ Ρολέ και Νοέλ Ροκβέρ.
Τίτλος βιβλίου:Η ντροπή της οικογενείας
Υπότιτλος βιβλίου:Μια σπαρταριστή κωμωδία
Τίτλος πρωτότυπου:La honte de la famille
Εκδότης:Λυχνάρι
Συντελεστές βιβλίου:Exbrayat, Charles (Συγγραφέας)
Θεοδωρόπουλος, Σπύρος Κ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789605171476
Σειρά εκδότη:Βιβλιοθήκη Αστυνομικής Φιλολογίας
Στοιχεία έκδοσης: 1971
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες