Το ψηλό παράθυρο

Εκδότης:
Παρατηρητής
Έτος:
1986
Σελίδες:
299
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ψηλό παράθυρο
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
Το ψηλό παράθυρο
Η ιστορία αρχίζει μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στην Καλιφόρνια, όταν μια πλούσια χήρα προσλαμβάνει τον Φίλιπ Μάρλοου για να βρει ένα σπάνιο παλιό νόμισμα. Όταν αρχίζει η έρευνα, γρήγορα βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σειρά από ανεξήγητους φόνους, ενώ έχει να αντιμετωπίσει την αστυνομία, τον άντρα που τον ακολουθεί παντού, αλλά και την ίδια του την πελάτισσα και τα καλά κρυμμένα μυστικά της.



"...Συμφωνώ ότι πάρα πολλά βιβλία μυστηρίου είναι μέτρια, όμως και πάρα πολλά βιβλία οποιουδήποτε άλλου είδους είναι μέτρια, μ' οποιοδήποτε υψηλό κριτήριο. Οι χειρότεροι από μας φτύνουμε αίμα για κάθε κεφάλαιο. Οι καλύτεροι από μας αρχίζουμε απ' την αρχή σε κάθε καινούριο μας βιβλίο. Κανένας απ' τους συγγραφείς μυστηρίου που συνάντησα δεν σκεφτόταν πως αυτό που έκανε δεν άξιζε. Απλώς ευχόταν να μπορούσε να το κάνει καλύτερα.

Τυχαίνει να είμαι ένας από τους πιο τυχερούς και, πίστεψέ με, χρειάζεται τύχη..."

(από επιστολή του Τσάντλερ στον Χίλαρυ Βω)

"Το ψηλό παράθυρο" μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο: το 1942 στην ταινία "Time to Kill", σε σκηνοθεσία Herbert I. Leeds, με πρωταγωνιστές τους Λόιντ Νόλαν, Ρίτσαρντ Λέιν και Τζέιμς Σέι, και το 1947, στην ταινία "The Brasher Doubloon" του John Brahm, με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Μοντγκόμερι (Μάρλοου), Ρόι Ρόμπερτς και Κόνραντ Τζάνις.
Τίτλος βιβλίου:Το ψηλό παράθυρο
Τίτλος πρωτότυπου:High Window
Εκδότης:Παρατηρητής
Συντελεστές βιβλίου:Chandler, Raymond, 1888-1959 (Συγγραφέας)
Παραμπούκης, Βαγγέλης (Μεταφραστής)
Παραμπούκης, Βαγγέλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Αστυνομική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 1986
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες