Η ιδανική ηλικία

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Τραυλός
Έτος:
2000
ISBN:
9789607990242
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ιδανική ηλικία
Τιμή εκδότη:€14,20
Η τιμή μας: €12,78
στο καλάθι
Η ιδανική ηλικία
Ένας νεαρός καθηγητής του λυκείου δημοσιεύει στις μικρές αγγελίες της εφημερίδας κάποιας κωμόπολης της Σικελίας δύο στίχους απ' το "Ασμα Ασμάτων". Πρόκειται για το βιβλίο εκείνο της Βίβλου που εδώ και αιώνες εξάπτει με τις ερωτικές εικόνες τη φαντασία του αναγνώστη του. Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στη Φραντσέσκα, τη γυναίκα που σ' εποχές αλλοτινές και σ' άλλους τόπους είχε βασανίσει το μυαλό του. Όλα οδηγούν στη σκέψη πως μια ιστορία ερωτικού πάθους είναι έτοιμη να ανθίσει. Μια ιστορία που θα ξετυλιχτεί μέσα σ' ένα παλιό οικογενειακό μέγαρο και ένα μυστηριώδη και συμβολικό κήπο, με φόντο τις φήμες, τα κουτσομπολιά, τις ζήλιες, τα απωθημένα, τις προκαταλήψεις μιας επαρχιώτικης κοινωνίας που παρακολουθεί ασάλευτη τις συγκλονιστικές αλλαγές της δεκαετίας του '60 να πλησιάζουν στο κατώφλι της.
Όμως, μαζί με τη Φραντσέσκα, ο νεαρός καθηγητής θα συναντήσει τη μικρότερη αδερφή της, τη Νούντσια: "μια έκπληξη που η μοίρα μου είχε ετοιμάσει με περισσή φροντίδα".
Η Νούντσια θα ακούσει τον νεαρό καθηγητή να απαγγέλλει μέσα στην τάξη το "Ασμα Ασμάτων", αυτή τη διφορύμενη σαρκική μεταφορά της ένωσης ανάμεσα στην ψυχή και στο Θεό, που γι' αυτήν μετατρέπεται σε προσευχητάρι, σε σκανδαλώδες εγχειρίδιο για προσωπική χρήση. Ο καθηγητής θ' αρχίσει να βυθίζεται αργά σε μια δίνη, που τον παρασύρει πέρα απ' τα επιτρεπτά όρια. Η κοπέλα έχει την "ιδανική ηλικία"...
Τίτλος βιβλίου:Η ιδανική ηλικία
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:L' età perfetta
Εκδότης:Τραυλός
Συντελεστές βιβλίου:Cotroneo, Roberto (Συγγραφέας)
Τριανταφύλλου, Βασίλης Γ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789607990242
Σειρά εκδότη:Αφροδίτη
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2000
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες