Φρειδερίκος Σοπέν

Η ζωή, το έργο, η εποχή του
Εκδότης:
Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος:
1999
ISBN:
9789602086094
Σελίδες:
651
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φρειδερίκος Σοπέν
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
Φρειδερίκος Σοπέν
Σ' αυτή την πραγματικά αξιόλογη και εμπεριστατωμένη ιστορική βιογραφία, ο Γιώργος Ν. Δρόσος περιγράφει τη ζωή και την τόσο ταραγμένη εποχή του Φρειδερίκου Σοπέν, παραθέτοντας πληθώρα στοιχείων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας συγγραφέας καταγράφει με ακρίβεια όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή του χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις ή να οδηγείται σε υπερβολές. Δίνει ακόμη μια σαφή εικόνα των πολιτικών γεγονότων που είχαν οδηγήσει στον κατακερματισμό της Πολωνίας και περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο συνθέτης, αναγκασμένος να ζήσει μακριά από την πατρίδα του και τους δικούς του.
Ο Σοπέν υπήρξε ένας αληθινός πατριώτης, ο οποίος αγωνίστηκε με όσα μέσα διέθετε, για να προβάλει το "Πολωνικό Ζήτημα". Η πρωτοποριακή μουσική του είναι γεμάτη νοσταλγία για τη σκλαβωμένη πατρίδα του, που ξεπηδά από τα καθαρώς φολκλορικά θέματα, τους χορούς και τα τραγούδια, στοιχεία που χαρακτηρίζουν γενικώς τη μουσική του.
Ο Σοπέν άνοιξε νέους δρόμους στη μουσική για πιάνο, κληροδοτώντας στην ανθρωπότητα έργα πρωτοποριακά, διαχρονικά και ανεπανάληπτα.

Νίκος Κανελλόπουλος
Τίτλος βιβλίου:Φρειδερίκος Σοπέν
Υπότιτλος βιβλίου:Η ζωή, το έργο, η εποχή του
Εκδότης:Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Συντελεστές βιβλίου:Δρόσος, Γεώργιος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602086094
Σειρά εκδότη:Μουσική
Στοιχεία έκδοσης: 1999
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες