Τομές στην εξέλιξη της παιδικής μας λογοτεχνίας

Η περίπτωση του Ζαχαρία Παπαντωνίου
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2000
ISBN:
9789600328233
Σελίδες:
340
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τομές στην εξέλιξη της παιδικής μας λογοτεχνίας
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
στο καλάθι
Τομές στην εξέλιξη της παιδικής μας λογοτεχνίας
Βιβλίο σταθμός για όσους ασχολούνται με την παιδική λογοτεχνία. Το 1972, όταν πρωτοεκδόθηκε, ξάφνιασε με τη βαθύνοια του συγγραφέα του, τις καινοφανείς απόψεις του, τις θεμελιώδεις φιλολογικές του θέσεις, τη γενικότερη συγκρότησή του. Όσα ακολούθησαν έκτοτε στο ίδιο θέμα, στην καλύτερη περίπτωση, απλώς το πλαισίωσαν.
Μπορεί το κεντρικό του θέμα να είναι ένα κορυφαίο πρόσωπο, ο Παπαντωνίου, πρόκειται όμως για βασική μελέτη της νεότερης παιδικής μας λογοτεχνίας. Οι απόψεις που εκτίθενται, τεκμηριωμένες και αδιάσειστες, παραμένουν ισχυρές. Με την επισήμανση όσων συνεισέφερε ο Ζ. Παπαντωνίου στην παιδική λογοτεχνία, ξεδιπλώνονται επεισόδια σχετικά με τους εκπαιδευτικούς αγώνες, αναλύονται τα κύρια φαινόμενα που χαρακτήρισαν την παιδική λογοτεχνία και -έντεχνα και βάσιμα- αναδεικνύεται η σχέση της εκπαιδευτικής πολιτικής με τη λογοτεχνική παραγωγή για τα παιδιά. Ο συγγραφέας υιοθετεί ως θεμελιώδη αρχή ότι "στις ρίζες όλων των προσπαθειών του έθνους βρίσκεται το πρόβλημα της παιδείας", ότι "οι λογοτεχνικοί αγώνες ήταν αγώνες παιδείας του έθνους στη γενικότερη μορφή", ή ακόμη και ότι "οι καλύτεροι παιδαγωγοί δεν ήταν οι επαγγελματίες παιδαγωγοί αλλά οι λογοτέχνες".
Βιβλίο αναφοράς, διδακτικό για όσους ασχολούνται με τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας - πρότυπο δομής, επεξεργασίας και αξιολόγησης υλικού.
Τίτλος βιβλίου:Τομές στην εξέλιξη της παιδικής μας λογοτεχνίας
Υπότιτλος βιβλίου:Η περίπτωση του Ζαχαρία Παπαντωνίου
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Μπενέκος, Αντώνης Π. (Συγγραφέας)
Ντελόπουλος, Κυριάκος, 1933-2020 (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789600328233
Σειρά εκδότη:Παιδική Λογοτεχνία: Θεωρία - Μελέτη - Έρευνα
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2000
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική Λογοτεχνία Θεωρία και Δοκίμια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες