Το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής ελευθερίας (τ.1)

Εκδότης:
Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος:
2008
ISBN:
9789601521213
Σελίδες:
314
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής ελευθερίας
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €28,50
στο καλάθι
Το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής ελευθερίας (τ.1)
Από το πλήθος των θεμάτων που συγκροτούν το Διεθνές Εργατικό Δίκαιο, ο συγγραφέας επέλεξε να ερευνήσει ιδιαίτερα το θέμα του περιεχομένου της αρχής της συνδικαλιστικής ελευθερίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Ο ιδιόμορφος αυτός διεθνής Οργανισμός, έχει συμπεριλάβει τη συνδικαλιστική ελευθερία στα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, που προστατεύει και έχει υιοθετήσει διεθνείς Συμβάσεις για το περιεχόμενό της, το οποίο έχουν υποχρέωση να σέβονται όλα τα κράτη.

Το αντικείμενο της μελέτης που επέλεξε ο συγγραφέας, προϋποθέτει κατ’ αρχήν μια γνώση του τρόπου ελέγχου της εφαρμογής των διεθνών κανόνων, από τα ελεγκτικά όργανα της ΔΟΕ στο διεθνές επίπεδο. Το πρώτο αυτό μέρος της μελέτης υποδιαιρείται σε δύο επιμέρους κεφάλαια. Το πρώτο αναφέρεται στα όργανα του ελεγκτικού μηχανισμού της ΔΟΕ για την εφαρμογή και την προώθηση των κανόνων των διεθνών Συμβάσεων και ερευνά τον τρόπο που τα όργανα αυτά ενεργούν τους ελέγχους τους. Το δεύτερο κεφάλαιο εξετάζει τα αποτελέσματα των ελέγχων των ελεγκτικών οργάνων, για την εφαρμογή των κανόνων των διεθνών Συμβάσεων για τη συνδικαλιστική ελευθερία στην Ελλάδα. Ένα από τα συμπεράσματα που κατέληξε ο συγγραφέας είναι ότι, ακόμη και αυτή η απλή παρουσίαση των ως άνω πορισμάτων των ελεγκτικών οργάνων, μπορεί να αποτελέσει μια προσφορά για τον θεωρητικό του δικαίου και τον έλληνα δικαστή, γιατί εμπλουτίζει τις γνώσεις τους για το περιεχόμενο των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε σύγκριση με το περιεχόμενο που τους προσδίδουν οι ελληνικές αρχές.

Το δεύτερο μέρος της μελέτης, που δεν συμπεριλαμβάνεται στον τόμο αυτό, αφορά το θέμα της εφαρμογής του περιεχομένου της συνδικαλιστικής ελευθερίας, που αντλήθηκε από τα πορίσματα των οργάνων του ελεγκτικού μηχανισμού, στην εσωτερική έννομη τάξη. Συνολικά συμπεράσματα θα υπάρξουν στο τέλος της μελέτης.
Τίτλος βιβλίου:Το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής ελευθερίας
Εκδότης:Σάκκουλας Αντ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Μουδόπουλος, Σταύρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601521213
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες