Ο μαύρος Φαραώ

Ιστορικό μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2000
ISBN:
9789601402574
Σελίδες:
372
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο μαύρος Φαραώ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο μαύρος Φαραώ
Στο Βορρά, οι ναοί της Αιγύπτου έχουν εγκαταλειφθεί, οι θεοί έχουν ξεχαστεί. Ο καθένας νοιάζεται μονάχα για το προσωπικό του όφελος. Βασιλεύουν η αδικία και η διαφθορά. Πέντε αιώνες μετά από τη βασιλεία του θρυλικού Ραμσή, απέχοντας πολύ από το περασμένο της μεγαλείο, η αυτοκρατορία φαίνεται να οδεύει προς τη βέβαιη πτώση της.

Ένας άντρας, ένας Νούβιος, αρνείται να δεχτεί αυτή τη μοίρα. Ο Πιάνχι, "ο Ζωντανός", ο μαύρος φαραώ, κυβερνά το βασίλειό του στο Νότο με σύνεση και καλοσύνη. Στην καρδιά του έχει μονάχα έναν πόθο: να κατοικήσουν ξανά οι θεοί σε μια ενωμένη Αίγυπτο, όπου θα βασιλεύει η δικαιοσύνη και η αγάπη. Το τίμημα όμως που πρέπει να πληρώσει αυτός ο ειρηνικός ηγεμόνας είναι βαρύ: πρέπει να αντιμετωπίσει το Λίβυο Τέχνακτη, έναν αυταρχικό και φιλόδοξο πρίγκιπα του Βορρά, που θέλει να υποτάξει τη χώρα και να καταπαύσει τις έριδες.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο μαύρο φαραώ και στο Λίβυο πρίγκιπα είναι αναπόφευκτος. Και η επιβίωση ενός μακραίωνου πολιτισμού εξαρτάται από το ποια από αυτές τις δύο άκαμπτες βουλήσεις θα νικήσει. Παρά το θάρρος του και τις μαγικές ικανότητες της συζύγου του, της Αμπιλέ, είναι στ' αλήθεια ικανός ο μαύρος φαραώ να καταφέρει το αδύνατο;
Τίτλος βιβλίου:Ο μαύρος Φαραώ
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορικό μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Le Pharaon noir
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Jacq, Christian (Συγγραφέας)
Κουνινιώτη, Κρίστυ (Μεταφραστής)
ISBN:9789601402574
Σειρά εκδότη:Ιστορικό Μυθιστόρημα
Στοιχεία έκδοσης: 2000
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Ιστορικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες