Μαθήματα για την τέχνη της πορνείας, της ρουφιανιάς και τις προδοσίες των ανδρών

Εκδότης:
Στοχαστής
Έτος:
1996
ISBN:
9789603030461
Σελίδες:
281
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μαθήματα για την τέχνη της πορνείας, της ρουφιανιάς και τις προδοσίες των ανδρών
Τιμή εκδότη:€16,96
Η τιμή μας: €15,26
στο καλάθι
Μαθήματα για την τέχνη της πορνείας, της ρουφιανιάς και τις προδοσίες των ανδρών
"Θα 'ρθουν κάποια στιγμή πέντε-έξι καινούριοι επισκέπτες και πιθανόν να τους συνοδεύει κάποιος υπηρέτης σου. Να τους υποδεχθείς ευγενικά. Να καθίσεις μαζί τους και να φέρεις την κουβέντα σε ευχάριστα θέματα και όσο πιο ηθικά μπορείς. Μιλώντας και ακούγοντας, να παρατηρείς τους τρόπους τους και από την συμπεριφορά τους να κρατήσεις κείνο που θα σου φανεί χρήσιμο. Να ρωτήσεις διακριτικά την οικονομική κατάσταση του καθένα. Αμέσως μετά να καρφώσεις το βλέμμα σου στον πιο πλούσιο και με χειρονομίες λάγνες ν' αρχίσεις να τον φλερτάρεις παριστάνοντας πως λιώνεις για χάρη του. Και να μη σηκώνεις τα μάτια σου από τα δικά του χωρίς αναστεναγμούς. Ρωτώντας μόνο το δικό του όνομα όταν σηκωθεί να φύγει πες του "φιλώ το χέρι της εξοχότητός σας". Και δαγκώνοντας το δάχτυλο σαν να τον απειλείς, δώστου να καταλάβει πως σου πήρε τα μυαλά με τη θεϊκή του παρουσία..."

Η ηρωίδα του Αρετίνου Νανά (γνωστή και από το προηγούμενό μας βιβλίο Η Νανά πόρνη, παντρεμένη και καλογριά) διδάσκει στην κόρη της τους τρόπους με τους οποίους θα διαπρέψει ως ιέρεια του πληρωμένου έρωτα. Στην συνέχεια της μαθαίνει νάζια και καμώματα, παιχνίδια και κρυφά μυστικά με τα οποία οι άντρες θα υποτάσσονται στην γοητεία της. Το βιβλίο τελειώνει με το διάλογο για τις σκοτεινές μηχανορραφίες, τις μικρές πονηριές της καθημερινής ζωής και τις πισώπλατες προδοσίες στις ανθρώπινες σχέσεις.
Ο Αρετίνος εκφράζοντας το αναγεννησιακό πνεύμα της εποχής του εξοστρακίζει τις μεσαιωνικές προκαταλήψεις, γκρεμίζει τον κοινωνικό φαρισαϊσμό. Η αιώνια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο φύλων και η περιγραφή της σεξουαλικής συμπεριφοράς μετατρέπονται από τον Αρετίνο σε απόδειξη της ηθικής κατάπτωσης, σε παρωδία και ανατροπή των κοινωνικών προτύπων. Το χυδαίο εξαγνίζεται μέσα από τον λογοτεχνικό χειρισμό. Γι' αυτό, άλλωστε, το έργο του εξακολουθεί να παραμένει ένα έξοχο δείγμα ερωτικής λογοτεχνίας, γραμμένο σε μια γλώσσα που ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στην αθυροστομία και την συστολή, τις ποιητικές μεταφορές και τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες.
Τίτλος βιβλίου:Μαθήματα για την τέχνη της πορνείας, της ρουφιανιάς και τις προδοσίες των ανδρών
Τίτλος πρωτότυπου:Ragionamenti
Εκδότης:Στοχαστής
Συντελεστές βιβλίου:Aretino, Pietro (Συγγραφέας)
Δεληολάνης, Δημήτρης (Μεταφραστής)
Κακατσάκη, Χρύσα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603030461
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 1996
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες