Ορεινή, ημιορεινή και φθίνουσα Ελλάδα

Τα Γρεβενά. Μια ολοκληρωμένη πρόταση ανόρθωσης και ανάπτυξης
Εκδότης:
Γράφημα
Έτος:
2021
ISBN:
9786185494520
Σελίδες:
184
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ορεινή, ημιορεινή και φθίνουσα Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Ορεινή, ημιορεινή και φθίνουσα Ελλάδα
Από τον πρόλογο:

«…H περίπτωση των Γρεβενών, παρά τις ιδιαιτερότητές της που έχουν οπωσδήποτε σημασία και πρέπει να τύχουν ειδικής προσοχής, παρουσιάζει προβλήματα, ανάγκες και τάσεις που συναντούμε σχεδόν σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές, και φθίνουσες περιοχές της Πατρίδας μας και τους Δήμους τους, σε όλες τις περιοχές με οξύ το δημογραφικό πρόβλημα, με πληθυσμιακή σύνθεση κυρίως συνταξιούχων, μικροαστών, αγροτών, δημοσίων υπαλλήλων, με φθίνουσα τάση όχι μόνο πληθυσμιακά, αλλά και αναπτυξιακά, οικονομικά και παραγωγικά.

Επίσης, παρόμοια συνθετικά στοιχεία με αυτά της περιοχής των Γρεβενών, στο φυσικό περιβάλλον, στο ορεινό, οικολογικό, γεωμορφολογικό και βιοποικιλιακό τους προφίλ, καθώς και σε υπαρκτές, ενδιαφέρουσες αλλά και ασφυκτιούσες συλλογικές πρωτοβουλίες μπορεί να συναντήσει κανείς σε πολλές περιοχές της Πατρίδας μας.

Επομένως, η σχετική ανάλυση, πολύ περισσότερο οι απαντήσεις και οι προτεινόμενες λύσεις οργανωμένες σ’ ένα οραματικό, προγραμματικό Σχέδιο, μολονότι σχετίζονται με την περιοχή των Γρεβενών ‒δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, αφού η συγκεκριμένη εφαρμογή τους αφορούσε στον συγκεκριμένο Δήμο‒ έχουν μια πολύ ευρύτερη αξία και σημαντική χρηστικότητα σε περιοχές και Δήμους με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Δηλαδή, το Πλαίσιο τούτο μπορεί να αποτελέσει, μια πολύ χρήσιμη, αναπτυξιακή οπτική, ένα πλαίσιο στρατηγικής και αξόνων δράσης. Σε τελική ανάλυση μια καλή, χρηστική, αξιοποιήσιμη εφαρμογή. Επειδή, μάλιστα, έχει συγκεκριμενοποιηθεί σε όλους τους τομείς, αποτελεί ένα είδος οδηγού, μια δέσμη ιδεών και πρακτικών κατευθύνσεων…»
Τίτλος βιβλίου:Ορεινή, ημιορεινή και φθίνουσα Ελλάδα
Υπότιτλος βιβλίου:Τα Γρεβενά. Μια ολοκληρωμένη πρόταση ανόρθωσης και ανάπτυξης
Εκδότης:Γράφημα
Συντελεστές βιβλίου:Τζιόλας, Ελευθέριος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185494520
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2021
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες