Από τον Όθωνα στον Χαρίλαο Τρικούπη

Παραλειπόμενα και μυστική διπλωματία στην Ελλάδα του 19ου αιώνα
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2024
ISBN:
9786180339727
Σελίδες:
432
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από τον Όθωνα στον Χαρίλαο Τρικούπη
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
Από τον Όθωνα στον Χαρίλαο Τρικούπη
Είκοσι χρόνια: 40 διαφορετικές κυβερνήσεις, νέο Σύνταγμα, το πρώτο δημοψήφισμα, μεταβολή της μοναρχίας σε βασιλεία και της Γερουσίας σε Βουλή, οι πρώτες σύγχρονου τύπου εκλογές, το πρώτο Ειδικό Δικαστήριο για πρωθυπουργό, μια εξέγερση που ανέτρεψε μια επανάσταση και ο πόλεμος των 48 ωρών που δεν ήταν πόλεμος.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορική πορεία του νεοελληνικού κράτους την περίοδο 1860-1880. Κατόπιν έρευνας σε ιδιωτικά αρχεία, με αδημοσίευτα μέχρι τώρα απόρρητα έγγραφα, στην Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών και στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής, έρχονται στο φως μυστικές διεργασίες που οδήγησαν στην εκθρόνιση ενός βασιλιά, στην ανατροπή πολλών κυβερνήσεων και τη χάραξη νέων συνόρων στα Βαλκάνια.
Όλα τα παραπάνω μαζί με την τρέχουσα επικαιρότητα των ετών αυτών παρουσιάζονται ιδωμένα μέσα από το πρίσμα του εγχώριου και του διεθνούς Τύπου. Ο ρόλος των ψευδών ειδήσεων, τα σκάνδαλα, ο λαϊκισμός, η διαφθορά, η εγκληματικότητα και ο ρόλος της Εκκλησίας αποτελούν λιγοστές μόνο ψηφίδες του μωσαϊκού της νεοελληνικής κοινωνίας τις δεκαετίες του 1860 και του 1870, όταν τέθηκαν οι βάσεις για τη μετατροπή ενός αδύναμου και θεσμικά χωλού βασιλείου σε κράτος στα δυτικά πρότυπα. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, οι περιπέτειες για τον ελληνικό λαό ακόμα περισσότερες, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λάθη των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων απέβησαν καταστροφικά.
Τίτλος βιβλίου:Από τον Όθωνα στον Χαρίλαο Τρικούπη
Υπότιτλος βιβλίου:Παραλειπόμενα και μυστική διπλωματία στην Ελλάδα του 19ου αιώνα
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Καντζίνος, Ελευθέριος Η. (Συγγραφέας)
ISBN:9786180339727
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2024
Σημείωση:Πρόλογος: Στέφανος Καβαλλιεράκης
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες