Ο Κάμπος της Χίου

Κατοικία & περιβάλλον
Εκδότης:
Αιγέας
Έτος:
2009
ISBN:
9789606831058
Σελίδες:
207
Ο Κάμπος της Χίου
Τιμή εκδότη:€45,65
Η τιμή μας: €41,09
στο καλάθι
Ο Κάμπος της Χίου
Η αρχιτεκτονική του "Κάμπου της Χίου" είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας. Εκφράζει εποχές ακμής της Χίου, όπου αναπτύχθηκε μια δυναμική σ' όλα τα επίπεδα, στο οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό και καλλιτεχνικό.

Εδώ συνδυάσθηκε, με τρόπο ιδανικό, η κατοικία με την παραγωγική δραστηριότητα σ' ένα πανέμορφο περιβάλλον. Η αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στον Κάμπο, από τον 14ο αιώνα μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου, έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και ενδιαφέρον. Δυτικές και ανατολικές επιρροές αφομοιώθηκαν με την έντονη παρουσία του τοπικού στοιχείου που παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο χάρη κυρίως στην άψογη τέχνη και παράδοση των μαστόρων και τις δυνατότητες του χρωματιστού ντόπιου πωρόλιθου.

Το υλικό που παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό συγκεντρώθηκε αρχικά το 1957 και αφορά κυρίως τους πύργους της εποχής της ακμής, (17ος -18ος αιώνας). Δυστυχώς πολλά στοιχεία που καταγράφηκαν τότε με φωτογραφίες και σχέδια έχουν αλλοιωθεί ή καταστραφεί. Ο Κάμπος του 19ου αιώνα γνώρισε τη διπλή καταστροφή της σφαγής του 1822 και του σεισμού του 1881.

Μετά το σεισμό και μέχρι το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, ο κάμπος ξαναζωντανεύει. Στις θέσεις των παλιών πύργων και διατηρώντας την παλιά αυλή, χτίζονται ωραία αρχοντικά με νεοκλασικές επιρροές.
Έχουμε και πάλι στον Κάμπο την παρουσία και την εποχή μιας σημαντικής αρχιτεκτονικής.
Τις εξελίξεις μέσα στον 20ο αιώνα μέχρι και σήμερα παρουσιάζονται στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου. Στο κεφάλαιο αυτό καταγράφονται και οι κρίσιμες εξελίξεις των 15 τελευταίων χρόνων από την α' έκδοση του βιβλίου (1992) επανεκτιμώντας φαινόμενα και τάσεις.
Τίτλος βιβλίου:Ο Κάμπος της Χίου
Υπότιτλος βιβλίου:Κατοικία & περιβάλλον
Εκδότης:Αιγέας
Συντελεστές βιβλίου:Μυλωνάδης, Λεωνίδας (Συγγραφέας)
Αναιρούση, Φανή (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9606831051
9789606831058
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Οκτώβριος 2009
Τόμος:
Σημείωση:Επανέκδοση: "Ακρίτας", 1995.
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Επιστήμες > Θετικές > Αρχιτεκτονικη, Τοπογραφία, Χαρτογραφία
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες