Δημόσια διπλωματία

Εκδότης:
Ευρασία
Έτος:
2023
ISBN:
9786185439996
Σελίδες:
80
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δημόσια διπλωματία
Τιμή εκδότη:€11,00
Η τιμή μας: €9,90
στο καλάθι
Δημόσια διπλωματία
Τι είναι σήμερα η διπλωματία; Η ανάπτυξη και καλλιέργεια διακρατικών σχέσεων από τους επιφορτισμένους με αυτό το καθήκον δημόσιους λειτουργούς; Συναντήσεις και διαβουλεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας; Επαναλαμβανόμενα πληκτικά κοκτέηλ πάρτυ; Ή μια λειτουργία που υπόκειται συνεχώς στη βάσανο της δημοσιότητας και την αδηφάγο διάθεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;
Το «παγκόσμιο χωριό» επέβαλε τους κανόνες του και στην πιο ευγενή έκφραση κρατικής κυριαρχίας, αυτήν που συνιστά συστατικό στοιχείο της raison d’etat. Σήμερα, συμφωνούν οι μελετητές του φαινομένου, δεν υπάρχει διπλωματία χωρίς επικοινωνία. Η επικοινωνία αναδεικνύεται σε στοιχείο ισχύος στις διεθνείς σχέσεις και έχει προστεθεί ισότιμα στους παραδοσιακούς δείκτες που τεκμηριώνουν τη δύναμη και επιρροή κρατών, καθώς και των διακρατικών και υπερεθνικών οντοτήτων.
Τα χαρακτηριστικά, τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις της εξέλιξης αυτής στις διεθνείς σχέσεις επιχειρεί να παρουσιάσει η παρούσα έκδοση. Αναλύονται οι βασικές παράμετροι άσκησης δημόσιας διπλωματίας ως μιας πτυχής ενισχυτικής της επιτυχούς εξωτερικής πολιτικής. Παρουσιάζονται τα επικοινωνιακά μοντέλα μεγάλων και μικρότερων κρατών και διεθνών οργανισμών, όπως και η σχέση μεταξύ δημόσιας διπλωματίας και στρατηγικής επικοινωνίας. Τέλος, σκιαγραφούνται οι όροι χάραξης μιας αποτελεσματικής επικοινωνιακής στρατηγικής για την Ελλάδα, χωρίς να αγνοούνται οι επιπτώσεις της τεχνολογικής εξέλιξης στην άσκηση επιρροής στην κοινή γνώμη καθώς και οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία και το φιλελεύθερο αξιακό μοντέλο.
Τίτλος βιβλίου:Δημόσια διπλωματία
Εκδότης:Ευρασία
Συντελεστές βιβλίου:Αφεντούλη, Ινώ (Συγγραφέας)
ISBN:9786185439996
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2023
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες