Η γλώσσα, τα λάθη και τα πάθη (Τόμος 1)

Εκδότης:
Γαβριηλίδης
Έτος:
2015
ISBN:
9789605762742
Σελίδες:
532
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η γλώσσα, τα λάθη και τα πάθη
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
στο καλάθι
Η γλώσσα, τα λάθη και τα πάθη (Τόμος 1)
Κείμενα για την κινητικότητα της γλώσσας, κείμενα για ορθογραφικά και συντακτικά ζητήματα, για ξενισμούς και άλλα δάνεια, από αυτά που επηρεάζουν και διαμορφώνουν μπροστά στα μάτια μας τη γλώσσα. Κείμενα θεωρητικά, αλλά και κείμενα πρακτικά, με πρακτικές οδηγίες και χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Δηλαδή βιβλίο ως έναν βαθμό και για λάθη, που επιχειρεί όμως να διαφοροποιηθεί διπλά από τη λαθοθηρική φιλολογία: καταρχήν προγραμματικά, καθώς δεν εξετάζει λάθη από γραπτά μαθητών και φοιτητών, που παρουσιάζονται για να τεκμηριώσουν -κι εδώ είναι το δεύτερο σημείο διαφοροποίησης- τη ''φτωχή'' γλώσσα των νέων και γενικότερα την ''παρακμή'' ή και το ''θάνατο'' της γλώσσας· ούτε λάθη ανθρώπων που τους αιφνιδιάζουν στο δρόμο, χώνοντάς τους ένα μικρόφωνο στο στόμα και με μια κάμερα απέναντι.
Είναι λάθη δικά μας, λάθη από επαγγελματίες του λόγου, από δόκιμους δημοσιογράφους, μεταφραστές, συγγραφείς, όπως και λάθη από λαθολόγους, τιμητές της γλώσσας των νέων και γενικότερα της σημερινής γλώσσας.
Και είναι έτσι σκόπιμα διαλεγμένα τα λάθη όχι για να δείξουν το φόρο που πληρώνουμε όλοι μας στην κοινή αγραμματοσύνη, όπως έλεγε ο Κοραής, αλλά κυρίως για να φανεί αυτό που αποτελεί κοινό τόπο κι ωστόσο πάντα το ξεχνούμε:
πως η εκμάθηση της γλώσσας είναι τεράστια υπόθεση, πως ο αγώνας για την κατάκτηση της γλώσσας είναι αγώνας ζωής.
Τίτλος βιβλίου:Η γλώσσα, τα λάθη και τα πάθη
Εκδότης:Γαβριηλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Χάρης, Γιάννης Η. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9605762749
9789605762742
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Φεβρουάριος 2015
Τόμος:1
Σημείωση:Επανέκδοση: "Πόλις", 2003.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες