Νέες διαστάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2001
ISBN:
9789603015277
Σελίδες:
292
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νέες διαστάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων
Τιμή εκδότη:€14,50
Η τιμή μας: €13,78
Νέες διαστάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων
Αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι η μελέτη των «νέων» δικαιωμάτων, κάτω από το φως της τρέχουσας αναθεώρησης του Συντάγματος και περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες.
Στην πρώτη ενότητα, ο συγγραφέας πραγματεύεται το δικαίωμα των πολιτών στην πλουραλιστική πληροφόρηση και στη διαφάνεια των μέσων ενημέρωσης. Καίριο θέμα, που βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της πολιτικής και συνταγματικής συζήτησης, για τη θωράκιση του δημοκρατικού κράτους από τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα».
Στη δεύτερη ενότητα, ερευνάται το δικαίωμα της ελευθερίας της συνείδησης, το οποίο προστατεύει όλες τις προσωπικές πεποιθήσεις του προσώπου και εστιάζεται σε αυτό της αντίρρησης της συνείδησης στη στρατιωτική υπηρεσία.
Στην Τρίτη, ερευνώνται τα δικαιώματα στην προστασία της υγείας και της δια βίου εκπαίδευσης.
Τέλος, στην τέταρτη ενότητα παρουσιάζεται, για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία, η συνταγματική προβληματική του φαινομένου του εθελοντισμού, το οποίο ο συγγραφέας κατανοεί ως μία νέα νομική και πολιτισμική διάσταση του κοινωνικού κράτους.
Το βιβλίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ενδιαφέρον και επίκαιρο, όχι μόνον -λόγω της αναθεώρησης του Συντάγματος- για τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, αλλά και για κάθε πολίτη, που ενδιαφέρεται για τα δικαιώματά του.
Τίτλος βιβλίου:Νέες διαστάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Ανθόπουλος, Χαράλαμπος Θ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603015277
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες