Εισαγωγή στη μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας

Προς ένα συστημικό δυναμικό μοντέλο μεθοδολογίας επιστημονικής έρευνας
Εκδότης:
Έλλην
Έτος:
2004
ISBN:
9789602866450
Σελίδες:
310
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στη μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας
Τιμή εκδότη:€22,31
Η τιμή μας: €20,08
στο καλάθι
Εισαγωγή στη μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας
Η θέση και ο ρόλος της επιστημονικής έρευνας στην προώθηση της επιστήμης και της γνώσης θεωρούνται γενικώς σήμερα πέραν κάθε αμφισβήτησης. Και ιδιαίτερα στο χώρο των κοινωνικών επιστημών η σημαντικότητα της εμπειρικής έρευνας είναι από μακρού θεμελιωμένη.
Ειδικά στο πλαίσιο των επιστημών της εκπαίδευσης, η ψυχοπαιδαγωγική έρευνα κατέχει μια σημαντική θέση διεθνώς. 'Ηδη μάλιστα και στη χώρα μας το αντικείμενο αυτό αρχίζει να εξετάζεται με σοβαρότητα στους χώρους ακαδημαϊκής δραστηριότητας και, παρότι είμαστε μακριά απ' το σημείο που να μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έχει γίνει ικανοποιητική πρόοδος, θα ήταν αναληθής και ο ισχυρισμός ότι δεν καταβάλλονται προσπάθειες. Είναι πολλές Οι σοβαρές ερευνητικές εργασίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις τελευταίες 2 -3 δεκαετίες, και σίγουρα υπάρχουν κι άλλες που δεν έχουν ανακοινωθεί. Ίσως μάλιστα ένα από τα προβλήματα που σχετίζονται με την "πολιτική παιδαγωγικής έρευνας" στη χώρα μας να είναι ακριβώς και η έλλειψη αποτελεσματικού μηχανισμού γνωστοποίησης των ερευνητικών προσπαθειών. Για "πολιτική συστηματοποίησης" της ψυχοπαιδαγωγικής εμπειρικής έρευνας ούτε λόγος να γίνεται επί της ουσίας.
Θεωρητικά, πάντως, η έρευνα ανήκει στα αντικείμενα που έχουν σχετικά αντιμετωπιστεί με προσοχή και στην Ελλάδα. 'Ηδη τα τελευταία χρόνια, η βιβλιογραφία στα Ελληνικά έχει εμπλουτιστεί με αρκετές σοβαρές εργασίες θεωρίας και μεθοδολογίας έρευνας. Χωρίς αμφιβολία ο τομέας αυτός της επιστήμης χρειάζεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.
Η παρούσα εργασία αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια εμπλουτισμού της Ελληνικής βιβλιογραφίας στο χώρο της μεθοδολογίας ψυχοπαιδαγωγικής έρευνας. Αποτελεί ένα μεθοδολογικό βοήθημα, και με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσπάθεια προς την κατεύθυνση της φιλοσοφίας της επιστήμης και της επιστημολογίας. Επισημαίνεται εισαγωγικά ότι πρόθε-ση του συγγραφέα είναι η εργασία αυτή να έχει τη χροιά χρηστικού εγχειριδίου μάλλον παρά καθαυτού θεωρητικού επιστημονικού συγγράμματος.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στη μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας
Υπότιτλος βιβλίου:Προς ένα συστημικό δυναμικό μοντέλο μεθοδολογίας επιστημονικής έρευνας
Εκδότης:Έλλην
Συντελεστές βιβλίου:Δημητρόπουλος, Ευστάθιος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602866450
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Σημείωση:Ανατύπωση: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες