Η δι-εκδίκηση της Barbie

Δοκίμια για τη γυναικεία γραφή
Εκδότης:
Κοχλίας
Έτος:
2002
ISBN:
9789608228177
Σελίδες:
366
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η δι-εκδίκηση της Barbie
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Η δι-εκδίκηση της Barbie
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κοχλίας το βιβλίο Η Δι-εκδίκηση της Barbie σε επιμέλεια Χριστιάνας Λαμπρινίδη. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της νέας γυναικείας σειράς από τις εκδόσεις Κοχλίας που περιλαμβάνει γυναικεία θεωρία, λογοτεχνία και δημιουργική γραφή.
Η Δι-εκδίκηση της Barbie είναι ένα βιβλίο εγχειρίδιο στο κόσμο της γυναικείας σκέψης. Περιλαμβάνει δοκίμια, συνεντεύξεις και κείμενα από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του γυναικείου λόγου παγκόσμια. Ονόματα όπως η Toni Morrison, η Monique Wittig, η Helene Cixous, η Simone de Beauvoir και πολλές άλλες εκπρόσωποι της παγκόσμιας γυναικείας σκέψης. Μέσα από τα κείμενά τους οι γυναίκες αυτές μας οδηγούν σε μονοπάτια δύσκολα αλλά ταυτόχρονα και φωτεινά, προσφέροντάς μας τον πλούτο του πνεύματος που τις διακρίνει. Δημιουργούν νέες προοπτικές στον γυναικείο λόγο διεκδικώντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι σε ένα κόσμο που τον πρώτο λόγο κατείχε το αντίθετο φύλο. Λαμπρά δείγματα γυναικείας γραφής και σκέψης προσφέρονται για πρώτη φορά στα ελληνικά εκδοτικά δρώμενα. Μια προσφορά που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να καταδυθούν στη θηλυκή συνείδηση καθώς επίσης και ένα χέρι βοηθείας σε όλους τους άνδρες που αναζητούν ένα φως στην άγνωστη ως τώρα φυσιολογία της γυναικείας σκέψης.
Η Χριστιάνα Λαμπρινίδη διανύει μια λαμπρή πορεία στην παγκόσμια γυναικεία σκέψη, διδάσκοντας το γυναικείο λόγο και τη δημιουργική γραφή, αγωνιζόμενη για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει τιμηθεί για το έργο της και έχει διδάξει το γυναικείο λόγο από το Χάρβαρντ μέχρι τις ακριτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Επιμελείται και διευθύνει την πρώτη γυναικεία σειρά που εμφανίζεται στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το απάνθισμα της παγκόσμιας γυναικείας γραφής σε ένα χώρο που μέχρι σήμερα ήταν ελλιπής όσο και δυσπρόσιτος. Η προσπάθεια αυτή ξεκινάει με τη Δι-εκδίκηση της Barbie, ανοίγοντας το δρόμο για αρκετά ακόμα εξαιρετικά βιβλία, αφιερωμένα στη γυναίκα και στο φιμωμένο μέχρι σήμερα λόγο της.
Τίτλος βιβλίου:Η δι-εκδίκηση της Barbie
Υπότιτλος βιβλίου:Δοκίμια για τη γυναικεία γραφή
Εκδότης:Κοχλίας
Συντελεστές βιβλίου:κ.ά. (Μεταφραστής)
Σαράβα, Έμμυ (Μεταφραστής)
Παππά, Μαρία (Μεταφραστής)
Κλιάφα, Βικτωρία (Μεταφραστής)
Λαμπρινίδη, Χριστιάνα (Επιμελητής)
Λαμπρινίδη, Χριστιάνα (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789608228177
Σειρά εκδότη:Γυναικεία Γραφή: Σκέψη και Θεωρία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2002
Σημείωση:Εισαγωγή: Χριστιάνα Λαμπρινίδη.
Κείμενα των: Wittig, Monique - Irigaray, Luce - Cixous, Helene - De Beauvoir, Simon - Kincaid, Jamaica κ.ά.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες