Υστερία

Η ψυχοδυναμική της ασυνείδητης σκηνοθέτησης
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2003
ISBN:
9789600332773
Σελίδες:
182
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υστερία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Υστερία
Ο Σταύρος Μέντζος προσφέρει στον αναγνώστη μια πολύπλευρη προσέγγιση των υστερικών φαινομένων αναφερόμενος σε πολλές κλινικές περιπτώσεις. Τον απασχολούν τόσο η συχνότητα εμφάνισής τους, όσο και ο σχηματισμός των συμπτωμάτων, ο αμφιλεγόμενος υστερικός χαρακτήρας, το αμυντικό περιεχόμενο του υστερικού τρόπου επίλυσης της σύγκρουσης, το πρωτογενές και δευτερογενές όφελος του υστερικού, οι σχέσεις μεταξύ υστερικών και ιδεοψυχαναγκαστικών συμπτωμάτων.
Αναφέρεται επίσης διεξοδικά σε συγκεκριμένες μορφές υστερικής επικοινωνίας και υστερικών σχέσεων, καθώς και στις θεραπευτικές όψεις της ψυχαναλυτικής θεραπείας υστερικών σύμφωνα με τις σημερινές μας γνώσεις.
Βασικά πλεονεκτήματα του βιβλίου είναι η πλούσια αναφορά σε κλινικές περιπτώσεις και ο αβίαστος τρόπος με τον οποίο οι ψυχαναλυτικές έννοιες συνδέονται με το κλινικό υλικό. Εκτός από μια ουσιαστική κατανόηση των υστερικών φαινομένων, ο συγγραφέας μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια άμεση και γόνιμη σύνδεση των ψυχαναλυτικών εννοιών με την κλινική πράξη, με σημαντικές προεκτάσεις για την ψυχαναλυτική θεωρία και πρακτική.
Τίτλος βιβλίου:Υστερία
Υπότιτλος βιβλίου:Η ψυχοδυναμική της ασυνείδητης σκηνοθέτησης
Τίτλος πρωτότυπου:Hysterie: Zur Psychodynamik Unbewusster Inszenierungen
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Μέντζος, Σταύρος (Συγγραφέας)
Βαρτζόπουλος, Ιωάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789600332773
Σειρά εκδότη:Ψυχανάλυση
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2003
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες