Άνθρωπος το μέγα σύμβολο του μυστικισμού

Απόκρυφη γνώση, ελεύθερη θέληση: Δοκίμιο
Εκδότης:
Παρασκήνιο
Έτος:
2002
ISBN:
9789607107985
Σελίδες:
154
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Άνθρωπος το μέγα σύμβολο του μυστικισμού
Τιμή εκδότη:€10,55
Η τιμή μας: €9,50
Άνθρωπος το μέγα σύμβολο του μυστικισμού
Στο παρόν βιβλίο, αναλύονται η ιστορία και κυρίως το φιλοσοφικό περιεχόμενο των σημαντικότερων κινημάτων του λεγόμενου Δυτικού μυστικισμού. Κοινό αίτημα και έργο των διαφόρων αποκρυφιστών είναι η διεύρυνση της συνείδησης του ατόμου, η δε δύναμη της υψηλής μαγείας εδράζεται επί της αρχής της εξισορρόπησης των αντιθέτων.
Ο συγγραφέας, μελετώντας τη Δυτική εσωτερική παράδοση, αποφαίνεται ότι κάθε άλλο παρά πλήρης είναι η θεώρηση της πραγματικότητας που εδράζεται σε μια προς τα έξω στραμμένη διάνοια, η οποία εικονίζει την πραγματικότητα μέσω της αφαίρεσης. Στο παρόν βιβλίο, προβάλλεται ο δυναμικός χαρακτήρας της πραγματικότητας, αναδεικνύεται ένα πιο ελαστικό σύμπαν, ένας κόσμος στον οποίο ο άνθρωπος δεν είναι απλό ανδρείκελο της αναγκαιότητας, αλλά υπάρχει περιθώριο για ελευθερία, πρωτοβουλία, ατομική ευθύνη, περιπέτεια, φαντασία.
Όπου δεν υπάρχουν η ατομικότητα και η ενδοσκόπηση, τόσο θεωρητική όσο και πρακτική αξία έχουν μόνο η θετική επιστήμη και η λογική. Η φύση όμως της ζωής, σύμφωνα με τον μυστικισμό, είναι ψυχολογική κι όχι μαθηματική ή λογική. Η ζωή είναι συνείδηση η οποία χρησιμοποιεί την ύλη για τους σκοπούς της· η δε έσχατη δικαίωση της ανθρώπινης ζωής είναι η δημιουργία εαυτού από τον εαυτό, ο συνεχής εμπλουτισμός της προσωπικότητας από στοιχεία τα οποία δεν προσλαμβάνει απ' έξω, αλλά η ίδια γίνεται αιτία να παραχθούν απ' αυτήν.
Τίτλος βιβλίου:Άνθρωπος το μέγα σύμβολο του μυστικισμού
Υπότιτλος βιβλίου:Απόκρυφη γνώση, ελεύθερη θέληση: Δοκίμιο
Εκδότης:Παρασκήνιο
Συντελεστές βιβλίου:Λάος Νικόλαος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607107985
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός - Μεταφυσική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες