Θεσσαλονίκη 1896

Η χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων
Εκδότης:
Ζήτρος
Έτος:
2004
ISBN:
9789608437241
Σελίδες:
209
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θεσσαλονίκη 1896
Τιμή εκδότη:€56,05
Η τιμή μας: €50,45
στο καλάθι
Θεσσαλονίκη 1896
Η έκδοση φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη ζωή στη Θεσσαλονίκη το 1896, τη χρονιά που διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα.

Την εποχή εκείνη η Θεσσαλονίκη ήταν ακόμη κάτω από τον οθωμανικό ζυγό, είχε τη θέση της δεύτερης σημαντικότερης πόλης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ήταν, χωρίς αμφιβολία, η πιο προοδευτική και φιλελεύθερη πόλη της.

Η στρατηγική θέση της στα Βαλκάνια, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της με την παρουσία διαφόρων εθνοτήτων και των Φραγκολεβαντίνων, η άμεση επαφή της με της και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η πλουτοπαραγωγική ενδοχώρα της, ο συσσωρευμένος πλούτος ορισμένων οικογενειών, η ισχυρή μεσαία αστική τάξη της και η έντονη καλλιτεχνική, φιλολογική και εκπαιδευτική ζωή της την καθιστούσαν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της ανατολικής Μεσογείου, ένα περιβάλλον γεμάτο ορμή και ζωντάνια.

Το κλίμα αυτό προσπαθεί να μεταφέρει συνοπτικά στον αναγνώστη το βιβλίο αυτό, παρουσιάζοντας καταστάσεις και γεγονότα από τα πιο σημαντικά, με ιστορικές προεκτάσεις, έως τα πιο καθημερινά, όπως η κοινωνική ζωή, τα μικροεγκλήματα και οι γιορτές, δίνοντας ταυτόχρονα πληροφορίες για τον πολεοδομικό ιστό της πόλης και τις κοινότητες που ζούσαν σ' αυτήν.
Τίτλος βιβλίου:Θεσσαλονίκη 1896
Υπότιτλος βιβλίου:Η χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων
Εκδότης:Ζήτρος
Συντελεστές βιβλίου:Μέγας, Γιάννης (Συγγραφέας)
Ανδριωτάκης, Μανώλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608437241
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες