Νόμος και εξουσία

Εκδότης:
Διεθνής Βιβλιοθήκη
Έτος:
1977
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νόμος και εξουσία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Νόμος και εξουσία
"Όταν η αμάθεια κυριαρχεί στην κοινωνία και η αταξία στα μυαλά των ανθρώπων, οι νόμοι πολλαπλασιάζονται, η νομοθεσία προσδοκά να τα κάνει όλα, κι ενώ κάθε καινούργιος νόμος είναι ένα νέο στραβοπάτημα, οι άνθρωποι οδηγούνται συνεχώς στο ν' απαιτούν απ' αυτόν ό,τι μπορεί να προκύψει μονάχα από τους ίδιους, από τη δικής τους εκπαίδευση και τη δική τους ηθική". Δεν είναι επαναστάτης αυτός που τα λέει αυτά ούτε έστω ένας μεταρρυθμιστής. Είναι ο νομικός Dalloy, συγγραφέας της συλλογής του γαλλικού δικαίου που είναι γνωστή σαν "Ευρετήριο της νομοθεσίας". Κι όμως, μολονότι αυτές οι γραμμές γράφτηκαν από έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν ο ίδιος δημιουργός και θαυμαστής του νόμου, εκφράζουν τέλεια την ανώμαλη κατάσταση της κοινωνίας μας. [...]

(απόσπασμα από το κείμενο του βιβλίου)

Περιέχονται τα δοκίμια: "Νόμος και εξουσία", "Επαναστατική κυβέρνηση", "Αναρχισμός", "Αναρχικός κομμουνισμός", "Αναρχία", "Εργασία: διανοητική-χειρωνακτική", "Μισθωτή εργασία και επανάσταση".
Τίτλος βιβλίου:Νόμος και εξουσία
Εκδότης:Διεθνής Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Kropotkin, Pyotr, 1842-1921 (Συγγραφέας)
Μιχαήλ, Θέμης (Μεταφραστής)
Ζάκκας, Αντώνης (Μεταφραστής)
Νταλιάνης Γιώργος (Μεταφραστής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 1977
Σημείωση:Η μετάφραση του κειμένου έγινε από τον Γιώργο Νταλιάνη, εκτός από τη μπροσούρα "Εργασία" (μτφρ. Αντώνης Ζάκκας) και τις μπροσούρες "Αναρχία" και "Μισθωτή εργασία" (μτφρ. Θέμης Μιχαήλ).
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες