Η κοινωνία των άλλων

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2005
ISBN:
9789600427134
Σελίδες:
295
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κοινωνία των άλλων
Τιμή εκδότη:€12,16
Η τιμή μας: €10,94
στο καλάθι
Η κοινωνία των άλλων
Ένας εικοσιδυάχρονος, ο οποίος έχει μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του, κλείνεται στο δωμάτιό του βυθισμένος στις σκέψεις του. Με έφεση στον κυνισμό, έχει οργανώσει τη ζωή του γύρω από το απόλυτο τίποτα: δεν κάνει τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Έχει στη διάθεσή του άπειρο χρόνο και χίλιες λίρες, ύποπτα ευγενική χορηγία του πατέρα του για να κάνει κάτι τρελό προτού πάρει κι αυτός τη θέση του στον πραγματικό κόσμο.
Ύστερα από πιεστική παρότρυνση των δικών του, ξεκινά από την Αγγλία για ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Κάνει οτοστόπ και ακολουθεί τον Άρνι Μάρκερ, έναν παράξενο φορτηγατζή με γνήσιες φιλοσοφικές αναζητήσεις, πλαστό διαβατήριο και παράνομες διασυνδέσεις. Σε μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, σε μπλόκο της μυστικής αστυνομίας, ο φορτηγατζής δολοφονείται και το καλά κρυμμένο φορτίο του, στοίβες βιβλίων, καταστρέφεται. Ο νεαρός καταφέρνει να διαφύγει, έχοντας σώσει ένα μόνο βιβλίο: την Κοινωνία των Άλλων, του άγνωστου συγγραφέα Λέον Βιτσίνο.
Μόνος και φοβισμένος, περιπλανιέται σε μία άγνωστη χώρα, η οποία βρίσκεται υπό δικτατορικό καθεστώς. Παντού βασιλεύει μια εφιαλτική ησυχία: γκρίζα κτίρια, παλιά μοντέλα αυτοκινήτων στους δρόμους, καμία βιτρίνα ή φωτεινή επιγραφή στα καταστήματα, άνθρωποι που τον κοιτάζουν καχύποπτα εξαιτίας του βιβλίου που κουβαλάει. Χωρίς να το καταλάβει, θα βρεθεί καταζητούμενος για το φόνο του αρχηγού της ασφάλειας. Γνωρίζει την Πέτρα, μέλος ενός κινήματος που με τρομοκρατικές ενέργειες προσπαθεί να κάνει τους πολίτες να επαναστατήσουν. Όπως πληροφορείται, ο Βιτσίνο είναι ένας εξόριστος συμπατριώτης τους, ο οποίος έχει δημιουργήσει το δικό του πυρήνα αντίστασης. Η δική του οπτική όμως διαφέρει: ενώ το κίνημα προτάσσει τη βία, αυτός προτείνει την αντίσταση μέσω της γνώσης. Οι οπαδοί του έχουν οργανώσει μυστικές ομάδες ανάγνωσης. Η "οργάνωσή" τους ονομάζεται "Η κοινωνία των άλλων", όπως και ο τίτλος του βιβλίου...
Καφκική ατμόσφαιρα με στοιχεία φιλοσοφικού θρίλερ στο πρώτο μυθιστόρημα για ενήλικους του Άγγλου συγγραφέα. Ένα μάθημα ζωής, ταξίδι αυτογνωσίας και ενηλικίωσης για τον νεαρό ήρωα που διερωτάται για τις αξίες του σύγχρονου κόσμου και τα βασανιστικά ερωτήματα της ύπαρξης.
Τίτλος βιβλίου:Η κοινωνία των άλλων
Τίτλος πρωτότυπου:The society of others
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Nicholson, William (Συγγραφέας)
Τράπαλη, Βικτώρια (Μεταφραστής)
ISBN:9789600427134
Σειρά εκδότη:Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2005
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες