Χειρουργική ανατομία

Κλινική εξέταση
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2004
ISBN:
9789603942740
Σελίδες:
104
Χειρουργική ανατομία
Τιμή εκδότη:€45,00
Η τιμή μας: €42,75
Χειρουργική ανατομία
Η παραδοσιακή, εντατική και λεπτομερής εκπαίδευση στην ανατομία επί πτωμάτων που γίνεται στα πρώτα έτη της ιατρικής σχολής έχει σε μεγάλο μέρος ξεχαστεί, έως ότου οι φοιτητές να ξεκινήσουν την κλινική τους εκπαίδευση. Στην αποφοίτηση, η ανατομία μπορεί ήδη να αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση. Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να παρουσιάσει τα βασικά θέματα της ανατομίας και να δείξει τη σημασία τους για την κλινική εξέταση και τη λήψη ιστορικού των χειρουργικών ασθενών.
Αυτό το βιβλίο δεν επιδιώκει να παρουσιάσει όλες τις ανατομικές λεπτομέρειες· υπάρχουν γι' αυτόν τον σκοπό εξαιρετικοί ανατομικοί άτλαντες. Στην κλινική πράξη, όμως, το σχήμα του ανθρώπινου σώματος αλλάζει με τα χρόνια, γι' αυτό ακριβώς η αναγνώριση των βασικών ανατομικών χαρακτηριστικών είναι σημαντική για το ιστορικό και την εξέταση.
Είναι σχεδιασμένο, ώστε να διευκολύνει τη σύγκριση μεταξύ της φυσιολογικής και της ανώμαλης ανατομίας με τη χρήση επιφανειακών χαρακτηριστικών του σώματος και ακτινολογικών ευρημάτων. Το βιβλίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ένα σημείο εκκίνησης στην προσπάθεια κατανόησης του πώς η ανατομία, το κλινικό ιστορικό και η φυσική εξέταση μπορούν να συνδυαστούν, για να γίνει η διάγνωση σε ασθενείς με χειρουργικές παθήσεις.
Τίτλος βιβλίου:Χειρουργική ανατομία
Υπότιτλος βιβλίου:Κλινική εξέταση
Τίτλος πρωτότυπου:General Surgical Anatomy and Clinical Examination
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Thomson, Alastair M. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603942740
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες