Ιστορίες του Mr Milton

Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2006
ISBN:
9789604510184
Σελίδες:
263
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ιστορίες του Mr Milton
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
Ιστορίες του Mr Milton
Ο Μιλτής και τώρα πια Mr Milton, καθώς επέστρεψε στην πατρίδα του, διηγιόταν στους αταξίδευτους συγχωριανούς του ατέλειωτες ιστορίες. Από το ταξίδι με το ποντοπόρο πλοίο που τον έφερε στην Αμερική. Τις πρώτες του δουλειές, στους σιδηροδρόμους, στα ορυχεία, στις φάρμες. Την ανάληψη ευθυνών ως προέδρου μιας κοινότητας ομογενών στο Σικάγο. Την επιχειρηματική του δραστηριότητα και πώς ξέμπλεξε από τη Μαφία.
Οι προβληματισμοί του για την "ελεύθερη χώρα", η ωρίμανσή του, οι αναζητήσεις του, το καταστάλαγμά του, συνδεμένα με την καθημερινή ζωή του μετανάστη, η νοσταλγία της επιστροφής, η ίδια η επιστροφή δίνουν υλικό στις ιστορίες που διηγιέται στα καφενεία ο Mr Milton. Εύγλωττη η απορία των συγχωριανών του για το πού βρήκε τα δολάρια που έστελνε στην οικογένειά του.
Οι "Ιστορίες του Mr Milton" αποτελούν τη συνέχεια του μυθιστορήματος "Δάκρυ και ελπίδα", ολοκληρώνουν έναν κύκλο. Δίνουν παραστατικά την εικόνα της Αμερικής από τις παραμονές του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου έως τις παραμονές του μεγάλου κραχ του 1929.
Τίτλος βιβλίου:Ιστορίες του Mr Milton
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Βαλσάμος, Σταμάτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604510184
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2006
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες