Τορίνο: Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων

Εκδότης:
Έθνος
Έτος:
2006
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Τορίνο: Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τορίνο: Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων
Το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Τορίνο, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και η ίδρυσή του ανάγεται στο 1824, είναι ένα πολύ ξεχωριστό ίδρυμα μέσα στο πανόραμα των ιταλικών μουσείων. Οι εξαιρετικές συλλογές του συγκροτήθηκαν σταδιακά, χάρη σε σημαντικές αγορές, πολύτιμες δωρεές και σπουδαίες ανασκαφικές αποστολές.
Σήμερα τα εκθέματα του μουσείο, στα οποία πρόσφατα προστέθηκε ο "Πάπυρος του Αρτεμίδωρου" , μαρτυρούν τη σπουδαιότητά του σε διεθνές επίπεδο: είναι πράγματι από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Από τα κοινά αντικείμενα καθημερινής χρήσης έως τις τοιχογραφίες του "τάφου του Ίτι" , από το σύμπλεγμα του "Τουταγχαμών" και του "Άμμωνος" έως τη σαρκοφάγο του "Πεταμένωφι" , οι συλλογές του καλύπτουν πάνω από τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, μέσα από ένα γοητευτικό ταξίδι στη θρησκεία, την τέχνη και την καθημερινή ζωή της εποχής του Φαραώ.
Τίτλος βιβλίου:Τορίνο: Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων
Τίτλος πρωτότυπου:Museo delle antichità egizie
Εκδότης:Έθνος
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Αποστολάκη, Μαρία (Μεταφραστής)
Μοσχονάς, Νικόλαος (Μεταφραστής)
Einaudi, Silvia (Επιμελητής)
Στεφανοπούλου, Διονυσία (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Μεγάλα Μουσεία
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2006
Σημείωση:Copyright: Mondadori Electa S.p.a., Milano, 2006. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Dario Tagliabue. Εισαγωγή: Marco Carminati. Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου. Διανεμήθηκε μαζί με την εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" στις 15.10.2006. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Κατηγορίες:Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες