Νέων θέατρον (τ.4)

Απ' το θεατρικό παιχνίδι στη θεατρική παράσταση
Εκδότης:
Νεανική Σκηνή
Έτος:
2006
ISBN:
9789608952140
Σελίδες:
407
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Νέων θέατρον
Τιμή εκδότη:€38,54
Η τιμή μας: €34,69
στο καλάθι
Νέων θέατρον (τ.4)
"Ελάτε να κάνουμε μια παράσταση... Πόσα άτομα έχουμε; Πόσα αγόρια; Πολλά κορίτσια; Άλλοι θέλουν μικρό κι άλλοι μεγάλο ρόλο... Κι αν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι τι θα κάνουμε;"
Απαντήσεις σ' αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα δίνει η καινούργια σειρά βιβλίων με γενικό τίτλο "Νέων θέατρον". Μια κατάθεση εμπειρίας δεκαετιών, για πρώτη φορά συγκεντρωμένη σε πέντε τόμους και αφιερωμένη με αγάπη στους νέους. Ένα ολοκληρωμένο έργο, με: 95 μικρά και μεγάλα πρωτότυπα θεατρικά έργα, έργα για επετείους, έργα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, διασκευές Ελλήνων και ξένων κλασικών συγγραφέων, δραματοποιήσεις, έμμετρα κλπ.
2084 σελίδες σε 5 τόμους δίνουν την ευκαιρία της εύκολης επιλογής του κατάλληλου για την κάθε περίπτωση έργου, τόσο σε διάρκεια όσο και σε πλήθος συμμετοχών. Έργα με ευμετάβλητα κείμενα, ευέλικτα ως προς το πλήθος και το φύλο των ηθοποιών (οι γνωστές αδυναμίες των ερασιτεχνικών ομάδων).
Στο κάθε θεατρικό έργο προτάσσονται αντίστοιχες (με το έργο) θεατρικές δραστηριότητες και θεατρικά παιχνίδια, που προοδευτικά καταλήγουν στην παράσταση.
Ακόμα, ένα συγκεντρωμένο μέσα σε λίγες γραμμές υλικό όπως η περίληψη, τα μηνύματα του έργου, οι ρόλοι (τύποι και χαρακτήρες), η μουσική, τα κοστούμια και τα σκηνικά, μέχρι και τα υλικά που χρειάζονται, δίνει την δυνατότητα στον υπεύθυνο να επιλέξει το έργο που καλύπτει τις προσδοκίες του, πριν καν το διαβάσει. Έτσι η σειρά "Νέων θέατρον" γίνεται εύχρηστο εργαλείο στα χέρια εκείνου που θέλει ν' ανεβάσει με επιτυχία, αλλά και με ασήμαντη έως μηδενική δαπάνη, μια όμορφη και σύγχρονη παράσταση.
Τα διακριτικά σκηνοθετικά σημειώματα (που ξεχωρίζουν από το κείμενο, αλλά δεν υποχρεώνουν τον σκηνοθέτη να τα ακολουθήσει), ο χωρισμός του έργου σε σκηνές ανά ρόλους καθώς και οι αριθμημένες ατάκες του κειμένου διευκολύνουν τις πρόβες σε τέτοιο βαθμό που μπορούν και μόνοι τους οι μαθητές να οδηγήσουν σε πολύ καλό στάδιο μια παράσταση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι περιέχει έργα δοκιμασμένα στα μέτρα και τις δυνατότητες των ομάδων για τις οποίες προορίζεται. Φωτογραφίες από σκηνές παραστάσεων που περιέχονται στα βιβλία χρησιμεύουν ως επιπλέον βοηθητικό υλικό.
Τίτλος βιβλίου:Νέων θέατρον
Υπότιτλος βιβλίου:Απ' το θεατρικό παιχνίδι στη θεατρική παράσταση
Εκδότης:Νεανική Σκηνή
Συντελεστές βιβλίου:Αναστασιάδης, Βασίλης Κ. (Συγγραφέας)
Ζαρμποζάνη, Νίκη (Συγγραφέας)
ISBN:9789608952140
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Τόμος:4/5
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Δραστηριότητες - Χειροτεχνίες
Παιδικά - Εφηβικά > Μουσική - Θέατρο - Τραγούδια - Ανέκδοτα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες